"Nu ma simt cu nimic vinovat de ceea ce mi se pune in sarcina", a declarat, miercuri, senatorul PSD Catalin Voicu. Marti, DNA a inaintat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de sesizare a Senatului pentru a cere arestarea lui Voicu, acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Voicu a afirmat ca acuzatiile formulate de Directia Nationala Anticoruptie "sunt simple speculatii", adaugand ca este acuzat deoarece "l-a suparat pe presedintele Traian Basescu". "Acuzarea mea este o incercare de decredibilizare a PSD", a spus senatorul.

Catalin Voicu a mai afirmat ca le va cere colegilor din Comisa juridica "sa verifice legalitatea probelor" pe care le au procurorii, "sa vada cum au fost confectionate".

In acest caz mai sunt cercetati Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Cristian Jipa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii i-au audiat pe oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Marti, imediat dupa solicitarea adresata de DNA ministrului Justitiei, Catalin Voicu a afirmat ca nu este vinovat de "absolut nimic" si s-a declarat convins ca "adevarul o sa iasa in final la iveala, motivele in mod cert sunt altele".

"Nu ma simt cu absolut nimic vinovat. Nu am facut absolut nimic care sa justifice o asemenea masura. Nu-mi este teama de absolut nimic pentru ca nu am facut nimic", a spus senatorul PSD.

El spune ca inregistrarile telefonice pe care DNA le-ar detine sunt "scoase din context": "O inregistrare trebuie ascultata intotdeauna cap-coada".