Agentia Nationala de Integritate a anuntat, joi, ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarșirea, de catre deputatul Mircea Marin, a infractiunii de fals in declarații. ANI a fost sesizata cu privire la nerespectarea de catre deputatul democrat-liberal "a dispozițiilor legale referitoare la completarea și depunerea declarațiilor de avere".

Agentia precizeaza ca "potrivit art. 41, alin. (1), pct. 3) din Legea 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, deputații și senatorii au obligatia declararii averii si intereselor".

ANI sustine ca, in urma verificarii, au rezultat "o serie de neconcordante, printre care faptul ca deputatul "a menționat eronat in declarația de avere o suprafața de teren agricol, in realitate, aceasta fiind cu 500 mp mai mica decat suprafața declarata" dar si ca "o cladire și un teren, in suprafața de 419,50 mp, concesionat pe o perioada de 49 ani de la Primaria Orasului Pantelimon, nu au fost specificate in declarația de avere".

"Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul MIRCEA MARIN a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a precizat ANI.

Intr-o declaratie facuta pentru Agerpres, Marin a spus ca nu a considerat necesara inregistrarea, in declaratia de avere, a terenului concesionat, asa cum sustine ANI, intrucat, din punctul sau de vedere, acesta nu este proprietatea sa, ci a statulu: "Stiam ca se face o investigatie a ANI. (...) Din punctul meu de vedere, terenul fiind concesionat nu este averea mea. Eu am contract de concesiune si nu puteam sa-l constitui ca avere a mea. El este averea celui care mi l-a dat in concesionare, respectiv statul".