Executivul a modificat atributiile in Guvern ale liderului UDMR, vicepremierul Marko Bela, stabilind ca acesta nu va mai coordona o serie de autoritati guvernamentale, ci activitatile din domeniul invatamantului, culturii si protectiei minoritatilor nationale, informeaza Mediafax. Noile atributii ale vicepremierului au fost stabilite prin ordonanta de urgenta.

Actul normativ stabileste totodata ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nu va mai functiona in coordonarea directa a viceprim-ministrului, ci in subordinea primului-ministru.

La sfarsitul anului trecut, in prima sedinta de dupa investitura, Guvernul a decis ca vicepremierul Marko Bela va coordona Departamentul de Afaceri Europene, Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, preluand astfel atributii similare celor exercitate de fostul vicepremier Dan Nica.

Dupa aprobarea ordonantei, UDMR a informat ca Marko Bela va coordona, in calitate de vicepremier, domeniile invatamantului, culturii si protectiei minoritatilor nationale, si nu aceleasi domenii si institutii ca fostul viceprim-ministru, iar reglementarile privind organizarea Guvernului vor fi modificate corespunzator.