Dan Ilie Morega a ramas presedintele filialei Gorj a PNL, insa conducerea formatiunii a adoptat o hotarare prin care ii solicita politicianului liberal sa nu incheie intelegeri cu PD-L, a anuntat liderul liberal Crin Antonescu, la finalul reuniunii PNL de la Poiana Brasov. Prim-vicepresedintele Ludovic Orban a cerut demiterea lui Morega.

Biroul Politic al PNL a respins propunerea lui Orban, astfel incat Dan Ilie Morega va ramane presedintele liberalilor din Gorj. Antonescu a anuntat ca Biroul Politic a adoptat o hotarare ce solicita lui Morega "sa nu faca intelegeri politice cu domnul Mantog si cu PDL".

Potrivit Mediafax, Biroul Politic al PNL Gorj a validat prin vot, marti seara, propunerea lui Ilie Morega de a face un parteneriat la nivelul Consiliului Judetean Gorj cu PD-L. La sedinta organizatiei judetene a participat si baronul PD-L Ionel Mantog. Morega sustine ca parteneriatul cu PD-L a fost discutat in Biroul Politic al organizatiei judetene si a fost votat de 121 de membri din cei 135. Presedintele interimar PNL Gorj a spus atunci ca daca va fi demis din functie, cel mai probabil va parasi partidul.

Ludovic Orban a declarat la un post de televiziune ca va propune Consiliului National schimbarea lui Morega din functia pe care o detine ca interimar la filiala Gorj. Si secretarul general al PNL, Radu Stroe a catalogat decizia lui Morega una "condamnabila".

Joi, Morega a declarat pentru HotNews.ro ca nu doreste un parteneriat local cu PSD pentru ca liberalii au fost epurati din administratia locala in timpul guvernarii acestora. Morega sustine ca Ludovic Orban i-ar fi cerut intr-o convorbire telefonica sa pastreze colaborarea cu PSD pentru ca asa s-a inteles cu deputatul social-democrat de Gorj, Victor Ponta.