Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca reuniunea social-democratilor de la Poiana Brasov este "nepotrivita" si nestatutara". "Nu stiu ce temei si ce baza are reuniunea de la Poiana Brasov. Eu nu am fost invitat acolo. Nu stiu dupa ce criterii participa unii si altii nu", a afirmat liderul social-democrat pentru Mediafax.

Ion Iliescu a precizat ca liderii PSD se vor intalni luni dimineata in cadrul sedintei Biroului Permanent, urmata de sedinta Comitetului Executiv, programata pentru luni dupa-amiaza. In acest context, "mi se pare total nepotrivit sa se lanseze tot felul de idei la o reuniune restransa a catorva. E nepotrivit pentru momentul actual", a subliniat el.

Intrebat ce parere are despre anuntul vicepresedintelui social-democrat Constantin Nita referitor la faptul ca 39 de filiale PSD il sprijina pe Mircea Geoana la sefia partidului, Ion Iliescu a replicat: "la Poiana Brasov este o reuniune amicala, inteleg, de week-end, nu este o reuniune statutara. Nici nu vreau sa ma pronunt asupra unor pareri pur si simplu personale ale unora si ale altora".

"Intalnirea statutara va avea loc luni, si atunci, la partid, ne intelegem si discutam intr-un cadru statutar de partid. Este nepotrivit cand se aduna un organism statutar sa se intalneasca intr-un cadru privat cu cutiva lideri", a continuat presedintele de onoare al PSD.

Presedintii organizatiilor judetene s-au reunit sambata la Brasov, pentru o discutie informala. Intalnirea, la care a participat si presedintele PSD Mircea Geoana, a avut loc inaintea Comitetului Executiv de luni, care va stabili data Congresului si va dezbate propunerile de modificare a Statutului.