"Temerile mele incep sa se adevereasca. Gruparea Geoana – Hrebenciuc incearca sa recastige puterea in PSD prin mijloace necinstite". Avertismentul vine de la senatorul social-democrat Miron Mitrea, care scrie pe blogul sau ca "Geoana & co." incearca in acest weekend sa-i convinga pe liderii de filiale sa convoace formal un Consiliu National pe 12 februarie pe care sa-l transforme imediat in Congres.

Ar fi vorba despre "un Congres cu cateva sute de membri. Fara conferinte judetene organizate ca la carte, deci fara reprezentanti care sa reflecte cu adevarat vointa membrilor PSD din toata tara". Motivul actiunii liderului partidului ar fi ca, printr-un Congres aranjat, sa isi pastreze controlul asupra partidului, spune Mitrea.

"Este grav daca gruparea Geoana reuseste sa dea aceasta lovitura. Este grav pentru ca, daca lovitura le iese, riscul ca PSD sa se rupa este foarte mare", continua social-democratul.

Presedintii organizatiilor judetene s-au reunit sambata la Brasov, pentru o discutie informala. Intalnirea, la care participa si presedintele PSD Mircea Geoana, are loc inaintea Comitetului Executiv de luni, care va stabili data Congresului si va dezbate propunerile de modificare a Statutului. Avertismentul lansat de Miron Mitrea vine dupa ce, in cursul zilei de vineri, a anuntat ca va candida la presedintia partidului.