Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca ar fi de acord sa conduca partidul pentru un mandat de doi ani. "Nu-mi doresc sa fiu din nou prim-ministru sau sa candidez pentru presedintia Romaniei. In schimb, cred ca asa cum gandisem si in 2005 – cand am sugerat ca domnul Iliescu sa asigure conducerea partidului pentru doi ani – cred ca si acum este nevoie de foarta multa intelepciune, de o anumita viziune", a anuntat Nastase la Antena 3, sugerand ca ar putea prelua fraiele PSD, transmite NewsIn.

Liderul social-democrat a vorbit si despre profilul viitorului presedinte al PSD. In opinia acestuia, trebuie sa fie "cineva care ar putea, fara sa fie neaparat interesat de o functie de prim-ministru, fara sa mai aiba ambitiile care ar veni dintr-o presiune a varstei, sau a prietenilor, sau a familiei. Cineva care impreuna cu o echipa sa asigure o astfel de tranzitie pentru perioada in care ne asezam in block-starturi", a explicat Nastase.

Un profil care corespunde chiar ambitiilor declarate ale lui Adrian Nastase. "Problema este insa ca eu nu doresc sa particip la o batalie pentru o functie. (...) Din punctul meu de vedere, esential este sa reusim sa cream o echipa si, daca voi avea acest sentiment impreuna cu presedintii de organizatii, impreuna cu alti colegi din conducere, voi participa la acest efort. Inclusiv pe functia de presedinte al partidului", a precizat fostul premier.

Declaratia lui Adrian Nastase vine la patru zile dupa ce presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca fostul premier poate redeveni presedinte al partidului, pe care l-ar sustine "fara indoiala". "Nastase este ancorat in prezent si este si in viitor. Este vicepresedinte al Camerei si presedinte al Consiliului National al PSD. O sa fie congres, in curand, si va fi unul dintre oamenii de baza in noua conducere a partidului", a spus Ion Iliescu despre Adrian Nastase.