"Eu nu mai am obiective care tin de partide, ci care tin de tara", a declarat, miercuri, presedintele Traian Basescu, in timpul consultarilor de la Palatul Cotroceni cu UDMR. Seful statului a spus ca de-acum inainte se va distanta de partide. "N-o sa mai candidez niciodata", a spus Basescu.

Traian Basescu a facut aceste declaratii in timpul consultarilor avute cu delegatia UDMR pentru formarea unui nou Guvern.

El a insistat ca nu doreste "doar un Guvern care sa treaca. De trecut, va trece". Traian Basescu a afirmat ca doreste un Executiv puternic, sustinut de o majoritate parlamentara: "nu cred ca se poate vorbi despre rezolvarea crizei altfel decat prin masuri solide si reducerea cheltuielilor bugetare".

Basescu a repetat aceleasi declaratii si in timpul intalnirilor cu alti lideri politici. De exemplu, in timpul discutiilor cu PD-L, seful statului a spus: "voi fi presedintele tuturor romanilor, acest mandat este dedicat integral romanilor. Obiectivul meu este sa fiu presedinte pentru fiecare roman".