Daca Traian Basescu vrea cu adevarat sa dovedeasca faptul ca nu isi doreste un Guvern marioneta, atunci ar putea sa acorde functia de prim-ministru PNL-ului. Iata ce declara la RFI deputatul liberal Eugen Nicolaescu.

Declaratia sa vine in contextul in care presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a deveni prim-ministru.

"Un Guvern marioneta inseamna sa nu fie un Guvern la latitudinea sau la cheremul exclusiv al presedintelui si al PDL-ului. Nu intamplator, intr-o prima etapa, acum pana cand ne clarificam cine va fi presedintele Romaniei, noi am spus ca daca Traian Basescu vrea cu adevarat sa dovedeasca faptul ca nu isi doreste Guverne marioneta, atunci ar putea sa acorde constitutional functia de prim-ministru PNL-ului", spune Eugen Nicolaescu.

Decizia privind formarea viitorului Guvern trebuie luata cu gandul la interesul national, “trebuie sa ne gandim mai mult decat varful nasului”, considera fostul ministru al Sanatatii.

"Indiferent ce spune unul sau altul din liderii partidului, indiferent care sunt asteptarile unora sau altora sau care sunt zvonurile care se plaseaza special pe piata, cred pana la urma ca noi trebuie sa ne gandim mai mult decat varful nasului, sa ne gandim la interesul tarii, la interesul oamenilor, romanilor, in acest moment si in functie de acest interes, sa luam si deciziile la vremea respectiva", explica Eugen Nicolaescu.

Parlamentarul liberal precizeaza ca PNL nu trebuie sa intoarca spatele nici unui partid in clipa de fata.

"Din punctul meu de vedere, este corect ca in politica sa ai posibilitatea sa discuti absolut cu toti partenerii, chiar daca unii ti-au fost adversari politici sau sunt in continuare adversari politici. Important este ca actiunea politica pe care o promovezi, ca faptele politice pe care le realizezi sa aiba o eficienta pentru cetatean, pentru roman, care este acela care din pacate, de cele mai multe ori "beneficiaza" de rezultatele politice", conchide Eugen Nicolaescu.