Organizatia PNL Botosani doreste sa intre la guvernare alaturi de Partidul Democrat- Liberal (PD-L), a anuntat, luni, presedintele filialei, deputatul Florin Turcanu, citat de agentia Agerpres. Turcanu sustine ca primarii si viceprimarii liberali din judet i-au acordat sustinerea pentru intrarea la guvernare cu PD-L.

''Mandatul filialei este clar sa ajungem la guvernare. Interesul primarilor, viceprimarilor si presedintilor de organizatii este 100% de a intra la guvernare'', a afirmat Turcanu.

Deputatul PNL considera ca rezultatul alegerilor prezidentiale este o surpriza. "Iau aceste rezultate ca atare. Nu vreau sa le comentez. Unul castiga, altul pierde. Asta-i viata'', a mai declarat Turcanu.

De asemenea, presedintele organizatiei PSD Botosani, senatorul Gheorghe Marcu, a criticat atitudinea manifestata de liderii propriului partid la anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor dupa alegerile de duminica, transmite Agerpres.

''Ne-am bucurat prematur la niste sondaje. Este o lectie de viata pentru noi. Social-democratii trebuie sa respecte opinia cetatenilor si apoi sa analizeze la rece motivele esecului'', a declarat Gheorghe Marcu.

La nivelul judetului Botosani, candidatul PSD, Mircea Geoana, a obtinut 61,98% din voturi, iar Traian Basescu 38,01%.