Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a dat in judecata, joi, pe presedintele Traian Basescu, cerand instantei Judecatoriei sectorului 1 - Sectia civila despagubiri de un euro, in cazul in care va castiga, potrivit Mediafax. Procesul va incepe in 4 mai 2010.Patriciu il cheama pe seful statului in instanta pentru calomnie, acuzandu-l pentru folosirea apelativelor "mincinos" si "om care trucheaza casete", la adresa sa.

In urma cu o zi, presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu, precum si firma Best Media, cea care editeaza cotidianul "Gardianul", pentru "minciuna si trucarea unor filmari", cerand instantei Judecatoriei sectorului 1- Sectiei civile sa fie obligat la despagubiri de un leu, procesul urmand sa inceapa in 21 aprilie.

Dinu Patriciu a afirmat miercuri, dupa ce Traian Basescu l-a dat in judecata, ca avocatii lui i-au transmis documentele pentru procesul pe care i-l va intenta sefului statului. Omul de afaceri preciza ca a semnat aceste documente, urmand ca "probabil azi (miercuri - n.r.) sau maine (joi - n.r.) seful statului sa fie dat in judecata".

Intrebat ce despagubiri va cere presedintelui Basescu, Patriciu a mentionat ca acest aspect "a fost stabilit de avocati".

Patriciu a mai spus ca la procesul intentat de Traian Basescu se vor prezenta avocatii sai, dar si el, daca este cazul. Referitor la despagubirile simbolice solicitate de Traian Basescu, Dinu Patriciu a mentionat ca probabil presedintele isi doreste un castig moral, pe care nu il va obtine, avand in vedere ca afirmatiile sale sunt adevarate.

"Probabil ca domnia sa doreste un castig moral, nu cred ca il va avea pentru ca este adevarat ceea ce am vazut eu", a spus liberalul.