Liberalii vor decide rezultatul votului de duminica, prin care se va alege daca Romania va fi oferita "unui cartel al potentatilor mai restrans chiar decat CC al PCR" - PSD, "unicul mare adversar al liberalismului si al dreptei romanesti", "aceasta malefica forta care a blocat si a parazitat 20 de ani din dezvoltarea contemporana", scrie vicepresedintele PDL Valeriu Stoica, intr-o scrisoare deschisa adresata liberalilor.

El precizeaza ca nu face acest apel "in calitate de fost presedinte al P.N.L., nici in cea de vicepresedinte al P.D.L. si, cu atat mai putin, in cea de sustinator al lui Traian Basescu", ci in "calitatea unuia care, in ultimii 20 de ani, a incercat dupa puterile sale sa sustina in scris, la catedra, in politica si in dezbaterea publica din Romania valorile si proiectele dreptei, in general, si ale liberalismului de dreapta, in special".

Valeriu Stoica precizeaza ca optiunea sa este pentru candidatul dreptei in aceste alegeri, Traian Basescu, dar subliniaza ca nu are nicio intentie de a le spune liberalilor cum sa voteze.

"Optiunea dumneavoastra este o chestiune de constiinta. Iar eu, ca liberal, nu pot decat sa ma inclin in fata libertatii de constiinta si a libertatii de optiune", precizeaza el.

Iata principalele fragmente din scrisoarea adresata liberalilor de fostul presedinte al partidului, prezentata in atasament:

  • In aceste doua decenii unicul mare adversar al liberalismului si al dreptei romanesti a fost P.S.D. Indiferent sub ce forma politica s-au manifestat valorile dreptei si ale liberalismului, P.S.D. a incercat prin manipulare, negociere, subminare, santaj, mita sau pura si simpla agresiune sa submineze fortele de dreapta, sa le tina divizate si sa le joace unele impotriva altora in folosul stangii.
  • In mod normal nu ar trebui sa alimentam si sa potentam cu votul nostru aceasta malefica forta care a blocat si a parazitat 20 de ani din dezvoltarea Romaniei contemporane.
  • Ca liberal nu pot decat sa deplang si sa privesc cu ingrijorare cum principiul fundamental al ordinii sociale liberale este pe cale sa fie inlocuit cu un oligopol al puterii. Sa fim constienti ca daca vom ajunge acolo, aceasta situatie va fi rezultatul deciziei noastre. Nu vom mai putea da vina pe tancurile altora sau  pe comploturi subterane.
  • Electoratul liberal are in mana viitorul Romaniei. Este o responsabilitate istorica imensa. Caci indiferent de rezultat, acest electorat liberal este cel care va raspunde in fata istoriei pentru rezultatul de duminica.
  • Vom oferi economia, politica, societatea, mass-media din Romania unui cartel al potentatilor? Vom oferi acestora controlul absolut asupra tarii, asupra resurselor si populatiei ei? Vom da putere absoluta unui grup de oameni mai restrans  chiar decat  CC al PCR? Care dintre cei doi candidati la functia suprema in stat s-a opus si se poate opune cu adevarat acestor potentati?
  • Speranta mea este ca, duminica in cabina de vot,  Dumnezeu ne va lumina pe fiecare sa luam o decizie buna pentru Romania, pentru viitorul copiilor nostri si pentru viitorul liberalismului astfel incat peste ani sa nu ne fie rusine de noi insine.