"Traian Basescu a folosit 175 de milioane de euro in aceasta campanie, prin panouri publicitare, zeci de mii de alte forme de afisaj vizual si banii dati televiziunilor locale", a acuzat purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz. Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, Duvaz a explicat si de ce Mircea Geoana a refuzat invitatia lui Traian Basescu la o noua dezbatere, la Parlament: "Prima dezbatere a fost asa cum a vrut Traian Basescu. Urmatoarea va fi de comun acord".

"In ceea ce priveste dezbaterea la care tot face apel presedintele, nu l-ati mai vazut in ultimul timp pe Traian Basescu in public si in mitinguri. Lipsa mitingurilor exprima o anumita emotie a prezentei in public a domnului Traian Basescu", a continuat purtatorul de cuvant al PSD. Revenind la banii cheltuiti in campanie, Duvaz a precizat ca "suma depaseste de 50 de ori ceea ce este legal".

Social-democratul a continuat atacurile, declarand ca Basescu este "seful echipei de interese economice, mogulul sef al echipei pe care o conduce, pe axa Udrea-Cocos". "Sorin Ovidiu Vantu a fost un om care l-a sustinut masiv logistic si cu media pe care a avut-o. N-as fi vrut sa fac aceste destainuiri de natura confidentiala pe care le posed. Nu pot sa cred ca Basescu nu-si aminteste de aceasta foarte apropiata relatie cu Sorin Ovidiu Vantu, cu care a colaborat cativa ani. Probabil ca ei nici atunci nu erau foarte mogului, pentru ca vad ca Basescu s-a dus cu caciula in mana la Grivco pentru o majoritate", a continuat Duvaz.