Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Targu Mures, ca formatiunea pe care o conduce nu a negociat o participare in viitorul Guvern si ca astfel de discutii nu vor avea loc inainte de 6 decembrie.

"UDMR nu a negociat o participare in Guvern, cate ministere...algoritm. Noi suntem foarte prudenti, pana in 6 decembrie nu dorim sa discutam portofolii si functii, despre ciolan. Cine pomeneste de ciolan? Domnul Emil Boc are obsesie pentru ideea cu ciolanul. Noi suntem vegetarieni, nu discutam de ciolan in aceasta perioada. In acest moment trebuie sa vorbim despre programe”, a declarat liderul maghiar, citat de NewsIn.

El considera ca, daca dupa 6 decembrie va fi nominalizat ca premier Klaus Johannis, acesta poate sa formeze rapid Guvernul, chiar daca in acest moment acesta nu este conturat.

El a sustinut ca Johannis este un politician independent fata de partidele din Parlament, ca nu are si nici nu ar trebui sa aiba o apartenenta si a afirmat ca „un prim-ministru independent ar fi un lucru benefic pentru o perioada mai lunga”.