Candidatul UDMR la Presedintie, Kelemen Hunor, a criticat, joi, intentia principalilor sai contracandidati de a organiza, vineri, o dezbatere in trei - intre prezidenţiabilii PSD, PDL si PNL - considerand acest lucru "incalificabil" si "de neacceptat". Kelemen a declarat pentru Mediafax ca se simte "exclus de colegii care vor veni apoi sa ceara voturile maghiarilor".

  • "O dezbatere in trei, doar a candidatilor PSD, PDL si PNL, nu este de acceptat pentru mine. Este incalificabil ce se intampla. Ma simt exclus de colegii care vor veni apoi sa ceara voturile maghiarilor. Noi suntem buni numai la adus voturi? Cum se poate sa pui afise in limba maghiara in secuime, iar apoi sa excluzi de la dezbateri candidatul UDMR?".
  • "Cred ca daca vrem o dezbatere serioasa, ar fi o dezbatere in patru, cu candidatii celor patru partide parlamentare. Vrem sa fie o dezbatere intre Geoana, Basescu, Antonescu si Kelemen. Nu pot accepta sa fiu exclus. Daca e o dezbatere pe programe politice, ar fi corect fata de cetateni sa participam toti patru".

Acesta a afirmat ca asteapta "o minima decenta" din partea celorlalti candidati si regreta ca celelalte partide parlamentare nu iau in calcul si invitarea sa la dezbaterea programata vineri.

  • Kelemen: Dezbaterea celor ”mai candidati” dintre toti

"Doresc sa le comunic respectivelor partide protestul si nemultumirea mea pentru faptul ca, brusc si fara drept de apel, m-au exclus de la participarea la respectiva dezbatere, dandu-mi de inteles ca, peste noapte dansii au devenit partide ”mai parlamentare” cu candidati la prezidentiale ”mai candidati” decat UDMR", noteaza Kelemen Hunor si pe site-ul sau, lansand totodata "un apel respectuos ca la dezbaterea televizata sa fie inclusi toti candidatii partidelor si formatiunilor parlamentare, dandu-i sansa cetateanului ca, intr-adevar, sa-l aleaga pe cel mai bun dintre prezidentiabili".