Adrian Nastase declara ca in 2004 nu a fost invins in alegeri de Traian Basescu.

"In 2004 am fost invins de MISA. Si mai mult decat atat, faptul ca in acea seara in care rezultatele votului au fost de 50% - 50%, nu am cerut o renumarare a votului, a salvat Romania de un fenomen de tip Kiev, care ne intorcea ca imagine cu mult in urma", a spus Nastase.

El mentioneaza faptul ca in Piata Universitatii "se aflau deja adunate grupuri portocalii, cu caramizi, cu borduri, pregatiti pentru o revolutie portocalie ca la Kiev. Aceste informatii le aveam primite de la Serviciile Secrete. Nu puteam risca sa arunc tara in haos, mai ales dupa ce abia incheiasem negocierile cu Uniunea Europeana. Foarte multi tineri MISA au venit la vot in sectiile speciale din Gara de Nord", a mai spus liderul PSD.

Facand o paralela intre Iuscenko si Basescu, Nastase a afirmat: "Popularitatea liderului ucrainean al revolutiei portocalii a ajuns astazi la 2,5%, ceea ce ii doresc si lui Traian Basescu".

Traian Basescu poate fi invins pe terenul lui si chiar cu propriile arme, a declarat, duminica, la Ramnicu Valcea, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

"S-a vazut in confruntarea de ieri dintre candidatul PNL si Traian Basescu, ca presedintele actual al Romaniei se afla in plin proces de erodare a imaginii, o erodare chiar fizica si ca exact pe un teren in care parea imbatabil, ma refer la vorbele de duh, pierde teren", a declarat Nastase, citat de Agerpres.

In opinia liderului PSD, prestatia lui Traian Basescu in confruntarea electorala de la Cluj a fost lamentabila ' per ansamblu.'

"Mircea Geoana nu a participat din motive obiective. El va participa cu siguranta la confruntari electorale largite, cu toti candidatii la presedintie. Si atunci o sa il vedeti pe Traian Basescu cat de mic este. Pentru ca nu e corect sa se bata cu pumnul in piept pentru realizari care nu sunt ale lui', a precizat Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD a subliniat si modul in care presedintele Romaniei declara ca in timpul manadatului sau 'tara noastra s-a marit cu 9.600 km patrati'.

"Trebuie ca lumea sa stie ca demersurile in justitie intreprinse de Romania pentru a recupera platoul continental din zona Insulei Serpilor au inceput din vremea PSD, o echipa pe care noi am pregatit-o si am instruit-o, asadar nu mi se pare corect sa te lauzi cu rezultate pe care le-ai cules dupa ce au fost insamantate de altii', a spus Nastase.