Reprezentantii UDMR au anuntat ca nu vor participa la intalnirea programata duminica seara, la 18:30, dintre liderii partidelor care il sustin pe Klaus Johannis cu primarul Sibiului. Vicepresedintele executiv al Uniunii, Laszlo Borbely, sustine, insa, ca UDMR il sprijina in continuare pe Klaus Johannis. UDMR a fost singura formatiune, dintre cele care il sustineau pe Klaus Johannis, care a anuntat ca este dispusa sa negocieze si pentru sustinerea premierului desemnat Lucian Croitoru.

"Noi il sustinem in continuare pe domnul Klaus Johannis. Am vorbit deja cu dumnealui, i-am spus ca nu mai suntem in Bucuresti, domnul Kelemen Hunor pleaca la ora 16:00. Ora intalnirii s-a schimbat de trei ori, a fost intai la 13:00, apoi la 17:00, apoi la 18:30. Ne vom intalni cu domnul Johannis saptamana viitoare", a declarat Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca reprezentantii Uniunii vor fi la Bucuresti pana miercuri, iar de joi se pot intalni cu Johannis la Sibiu.

Presedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, sambata, ca el sau un reprezentant al UDMR vor participa, duminica, la intalnirea cu Klaus Johannis propusa de presedintele PSD, Mircea Geoana.

Liderii formatiunilor parlamentare care il sustin pe Klaus Johannis pentru functia de premier vor avea o intalnire cu acesta duminica seara, pentru a reconfirma sprijinul pentru primarul Sibiului, precum si pentru stabilirea unui plan de actiune in acest sens. Intalnirea va avea loc duminica, la ora 18:30, la cabinetul presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Nici presedintele PNL, Crin Antonescu, nu va participa, duminica, la intalnirea de la Bucuresti cu Klaus Johannis, liberalii urmand sa fie reprezentati de Radu Stroe.