Presedintele PDL Emil Boc a declarat, sambata, ca a primit din partea premierului desemnat Lucian Croitoru o scrisoare prin care ii invita pe democrat-liberali sa discute despre formarea noului Guvern si ca luni ii vor da curs, transmite NewsIn. Si presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca a vorbit la telefon cu Lucian Croitoru si a convenit sa se intalneasca cu acesta in cursul zilei de luni, la sediul partidului, iar liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a precizat ca a stabilit o intalnire cu premierul desemnat tot pentru ziua de luni, la sediul grupului din Parlament. De asemenea, presedintele UDMR Marko Bela a anuntat ca se va intalni cu Lucian Croitoru marti, la sediul UDMR din Bucuresti.

  • "Am primit o invitatie si luni va avea loc consultarea pe care premierul desemnat a solicitat-o", a declarat Boc. Intrebat daca aceste consultari vor avea loc la Palatul Victoria sau in alta parte, Boc a raspuns: "Unde va dori domnia sa". Emil Boc a precizat ca pana in prezent nu a avut loc nicio consultare privind propuneri de ministri.

  • "Domnul Croitoru m-a sunat, am vorbit cu domnul Croitoru si am convenit sa ne intalnim marti la sediul UDMR. In schimb, nu am mandat sa negociez formarea unui guvern cu domnul Croitoru, am mandat pentru un dialog, sa discutam, argumentele domniei sale. Nu avem mandat sa renuntam la propunerea noastra privind persoana primului ministru si sa negociem cu un alt candidat. Dar avem obligatia sa il ascultam pe domnul Croitoru, care este o personalitate remarcabila”, a declarat Marko Bela. El a adaugat ca nu se gandeste la portofolii pe care UDMR sa le solicite deoarece „in primul rand UDMR vrea sa intre intr-un guvern dupa prezidentiale”. „Nu avem lista de negocieri, propuneri pentru portofolii", a afirmat Marko.

  • "Am vorbit la telefon cu domnul Croitoru chiar inainte de a veni aici. A propus o intalnire. I-am spus pozitia noastra, asa cum o si stie", a sustinut Antonescu, , in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, precizand ca propunerea lui Croitoru ar fi fost pentru ziua de duminica. "Maine (duminica, n.r.) nu pot ca sunt la Cluj, domnul prim-vicepresedinte si alti colegi ai mei va stau la dispozitie. Daca putem lasa pentru luni, va voi putea vedea si eu luni, nu vreau sa o luati drept o lipsa de respect. Pozitia nostra o stiti si nu se schimba", a relatat Antonescu discutia cu premierul desemnat.

La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la Brasov, ca a fost sunat in cursul diminetii de sambata de premierul desemnat Lucian Croitoru care i-a solicitat o intalnire la sediul PSD sau la Senat, dar ca pozitia PSD este ca, pentru o propunere "exclusiv a PDL", consultarea nu-si are rostul.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, vineri seara, ca le va trimite partidelor parlamentare, incepand cu ziua de sambata, scrisori in care le va propune intalniri pentru negocieri de formare a noului Cabinet.