Un guvern curajos ca Guvernul Boc ar fi trebuit mentinut, a declarat presedintele grupului PPE, Joseph Daul. Comentand situatia politica din Romania, Daul a spus ca executivul condus de Emil Boc "a dovedit curaj si are un bilant pozitiv, intr-un moment foarte dificil pentru Romania".

"Guvernul Boc a declansat reforma statului, a mentinut stabilitatea economica si a echilibrat sistemul de salarii si pensii bugetare. De altfel, proiectul de normalizare a sistemului de pensii a fost primit cu ostilitate de cei ce si-ar fi pierdut privilegiile. Tocmai acest proiect asteptat de majoritatea romanilor a dus la demiterea Guvernului. Acest lucru e regretabil si ar putea creea probleme in plus societatii romanesti", a afirmat Daul.

Presedintele grupului PPE s-a declarat convins ca "un guvern curajos ca Guvernul Boc ar fi trebuit mentinut. Numai asa pot continua reforme esentiale pentru modernizarea Romaniei si protectia populatiei. Nu pot decat sa regret faptul ca acest Guvern, care si-a dovedit curajul, nu a putut sa ramana in functie. Un comportament responsabil este, de fapt, singurul mod de a mentine cursul reformelor cruciale pentru a modernizarea Romaniei".

PPE a precizat ca doreste ca interesele cetatenilor romani sa fie intotdeauna puse inaintea intereselor pe termen scurt ale politicienilor.

Grupul PPE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, avand 265 de membri.

Marti, motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost adoptata de Parlament, cu 254 de voturi pentru si 176 impotriva. Guvernul Boc II este primul guvern demis prin motiune de cenzura. Ministrii PDL vor ramine interimari in functie pina la desemnarea unui nou cabinet si votarea lui de catre Parlament. Ca interimar, guvernul nu mai este abilitat sa emita ordonante de urgenta.