Constantin Axinia, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), a fost demis din functie, potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicate joi in Monitorul Oficial transmite NewsIn. Contactat de agentia de presa, Constantin Axinia a refuzat sa faca declaratii.

Constantin Axinia a fost desemnat la inceputul anului subsecretar de stat in Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, din partea PD-L, pentru a se ocupa de problemele de infrastructura feroviara.

Acesta a gestionat activitatea celor trei companii feroviare, respectiv CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa, precum si activitatea filialelor acestor companii (SC Electrificare, SC Informatica, SC Interventii, AFER si Directia Sanitara).

Surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii declarau, in 15 septembrie, pentru NewsIn, ca ministrul Radu Berceanu i-a amenintat pe directorii CFR si pe subsecretarul de stat, Constantin Axinia, ca ii va demite, nemultumit ca negocierile cu sindicatele pentru rezolvarea problemei disponibilizarilor au fost intrerupte.