Radu Berceanu a declarat, marti, ca stie "sigur" ca presedintele Traian Basescu va candida din partea PDL. Ministrul Transporturilor apreciaza ca deputatul Mircea Toader "mai scapa cate o vorba" si ca "nu neaparat stie dansul ceea ce ar trebui sa stie", relateaza Mediafax.

Declaratia a fost facuta la Craiova, unde a fost prezent la evenimentul lansarii primului automobil Ford asamblat la Craiova.

"Multa lume vorbeste despre candidatura domnului Traian Basescu. Eu nu am o opinie pe aceasta tema pentru ca eu stiu sigur ce o sa se intample. Nu va agitati, domnul Basescu va candida din partea PDL", a spus Berceanu.

Intrebat cum comenteaza declaratiile deputatului PDL Mircea Toader, Berceanu a spus: "Domnul Mircea Toader mai scapa cate o vorba, nu neaparat stie dansul ceea ce ar trebui sa stie. Eu stiu".

Liderul democrat-liberal a mai spus ca prevederea prin care un candidat independent la alegerile prezidentiale poate fi sprijinit de un partid politic a fost introdusa "pentru a nu crede cineva ca vrem sa punem un baraj vreunui independent, si stiti dumneavoastra la cine ma gandesc".

Intrebat de jurnalisti despre candidatura lui Sorin Oprescu, Berceanu a raspuns ca acesta probabil ca isi va anunta candidatura in 24 septembrie.

"Sa vedem daca ghicesc", a spus Berceanu. In timp ce Radu Berceanu discuta cu jurnalistii, pe langa el a trecut presedintele PSD, Mircea Geoana, care a spus, intrerupandu-l: "Nu stie raspunsul".

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, luni seara, ca presedintele in functie, Traian Basescu, nu poate face parte dintr-un partid, astfel ca va candida independent sustinut de PDL, potrivit prevederilor Constitutiei.