PSD vrea sa modifice Legile de functionare ale SPP si STS astfel incat sefii acestora sa fie numiti de Parlament, si nu de presedinte, a declarat luni Viorel Hrebenciuc. Liderul deputatilor PSD a acuzat cele doua servicii ca fac politie politica, urmarind lideri social-democrati la comanda lui Traian Basescu.

"Am constatat ca pe parcursul activitatii din aceasta vara ca cel putin cei din cadrul SPP, condus direct de dl. Basescu, fac politie politica. S-a constituit la nivelul dlui general Burian (Alexandru Burian, adjunctul sefului SPP) o sectiune care se ocupa de acest lucru care nu face decat sa urmareasca membrii PSD in teritoriu si mai ales presedintele si vicepresedintii PSD", a declarat Hrebenciuc, citat de NewsIn.

Intrebat daca are dovezi pentru aceste acuzatii, Hrebenciuc a raspuns: "Bineinteles ca avem si date concrete si dovezi in acest sens".

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat recent ca inregistrarea ilegala a unor membri ai comisiei Udrea a fost facuta de SPP.

De cealalta parte, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) a precizat luni ca nu este implicat in cazul interceptarilor unor discutii purtate in cadrul comisiei Udrea si sustine ca nu are specialisti, tehnica necesara si nici competente legale pentru interceptarea convorbirilor telefonice ambientale.