Senatorul PSD Miron Mitrea s-a declarat dezamagit de declaratiile deputatului german Gunther Krichbaum, care a afirmat joi ca in Romania exista mai multi 'Adrian Nastase' - politicieni de anvergura acuzati de coruptie, nominalizand inclusiv numele fostului secretar general al PSD in lista acestora.

"Trec peste impolitetea pe care ati facut-o ca reprezentant al Parlamentului german care vine in Romania si emite pareri despre un membru al Parlamentului Romaniei fara ca macar sa-l cunoasca. Trec si peste faptul ca ati aruncat cu vorbele fara ca macar sa va informati despre cazul meu si acuzatiile care mi s-au adus", afirma Mitrea, intr-un material postat pe blogul lui.

El ii atrage atentia deputatului german ca, daca s-ar fi informat, ar fi aflat ca si-a dat demisia din Parlament "pentru a lasa justitia sa-si faca treaba si a nu ma ascunde in spatele imunitatii parlamentare".

"Dar nu pot sa trec peste faptul ca, fiind un cunoscator al Romaniei, lansati niste acuzatii care nu-mi fac rau doar mie, ci mai cu seama tarii mele. Mai ales ca tocmai pentru a nu face rau imaginii Romaniei mi-am dat, asa cum v-am spus, demisia din Parlament", sustine Miron Mitrea.

Senatorul PSD isi exprima regretul pentru aceasta "lipsa de fair-play tocmai la un parlamentar german".

"Cu atat mai mult cu cat mama mea este cetatean german, iar respectul meu pentru tara dumneavoastra are radacini adanci. Inchei cu speranta ca veti face cuvenitele rectificari in mod public, asa cum ati facut si declaratia care m-a determinat sa va scriu", incheie Miron Mitrea.