Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, joi, la Pitesti, ca se bucura pentru ca "Exista un inceput de inviorare a activitatii si a productiei la Dacia. Sper sa fie un lucru pe termen lung". In ceea ce priveste situatia economiei romanesti, Mircea Geoana spune ca "Principalul obiectiv este repornirea creditarii economiei reale romanesti".

Liderul social-democrat a adaugat ca actuala coalitie de guvernare pregateste "Cel mai ambitios program de descentralizare pe care l-a avut statul roman modern".

Referitor la reforma justitiei, Mircea Geoana este de parere ca "Domeniul reformarii justitiei trebuie sa redevina un subiect de preocupare". El a adaugat ca "Este inadmisibil ca un cetatean obisnuit sa petreaca zeci de ani in justitie pentru a-si gasi dreptatea in Romania. Este de neacceptat ca procurori sau judecatori sa-si dea mana uneori pentru a scoate basma curata infractori periculosi".

  • Geoana: Romanul de rand nu are acces la justitie

"Lupta impotriva coruptiei la nivel inalt care a capatat accente super-politizate a tinut, intr-un fel, loc de adevarata reforma si cred, in acest moment, este obligatia actualului Guvern si a institutiilor statului roman de a proceda la o referma serioasa, accelerata si profunda in sistemul justitiei ca serviciu public esential", a spus Mircea Geoana, citat de NewsIn.

in opinia liderului PSD, romanul de rand "nu are acces la justitie, iar in acest domeniu exista un grad de discriminare pe baza de avere, potenta, influenta si lobby in favoarea celor foarte bogati si puternici, in defavoarea celor obisnuiti".

"Cred ca, in acest moment, este obligatia de a pune la o parte tot ce inseamna vendeta politica, tentatie de politizare. Intr-un an electoral important, 2009, sa ne apucam serios de munca pentru reforma profunda si serioasa a justitiei", a adaugat Mircea Geoana, care a sustinut, de asemenea, ca "o tara care nu are o justitie transparenta, eficienta si accesibila este o tara care nu va fi niciodata performanta, din punct de vedere economic, si nu va fi niciodata solidara, din punct de vedere social".

  • Geoana catre rechinii imobiliari: S-a terminat cu furatul

Prezent, joi, si la un seminar pe teme pomicole de la Maracineni, in judetul Arges, Mircea Geoana a afirmat ca "Rechinilor imobiliari care au pus ochii pe terenurile institutelor de cercetare agricola" sa li se transmita ca "s-a terminat cu furatul".

"Sa spunem un «nu» hotarat vandalizarii institutelor de cercetare agricola, rechinii imobiliari au pus ochii pe terenurile acestora, se stiu cazurile si s-au repezit ca vulturii asupra lor. Sa le spunem hotarat ca s-a terminat cu furatul", a adaugat Mircea Geoana, citat de Mediafax.