Nominalizarea viitorului premier ar putea fi facuta cel tarziu miercuri, a confirmat luni seara liderul PD-L, Emil Boc, adaugand ca "optiunea tuturor partidelor a fost pentru o desemnare rapida a primului-ministru".

"Cred ca desemnarea va avea loc inainte de ziua de joi, cand premierul si presedintele vor fi prezenti la Bruxelles", a spus Emil Boc.

PD-L este optimist in privinta obtinerii postului de premier: "Noi, ca partid care are cele mai multe mandate, avem speranta ca va fi nominalizat un premier din partea PD-L", a precizat Boc, adaugand insa ca la consultarile de la Cotroceni "nu s-au discutat persoane sau candidaturi" pentru aceasta functie.

"Credem ca avem avantajul politic si constitutional care ne da dreptul sa aspiram ca presedintele Romaniei va desemna un premier din partea PD-L", a intarit liderul democrat-liberalilor, adaugand ca "presedintele Traian Basescu ne-a informat ca nu vom afla numele premierului din mass media sau de la televizor".

Emil Boc a reafirmat ca pozitia PD-L a ramas neschimbata, urmand ca in cursul zilei de marti democrat-liberalii sa negocieze cu "PSD si UDMR, singurele formatiuni politice care si-au exprimat disponibilitatea pentru a da o majoritate stabila".

El a precizat ca PD-L va continua discutiile cu UDMR, in ciuda pretentiilor PSD: "Avem un cuvant dat UDMR-ului si evident ca vom continua aceste contacte".

Liberalii par exclusi, in acest moment, de la negocierile privind viitoarea formula guvernamentala. "Din nefericire, colegii liberali s-au exclus de la negocieri. In plan personal, sunt dezamagit ca aceste negocieri cu PNL nu au reusit. (...) Asta este, din nefericire", a comentat presedintele PD-L.

Emil Boc a criticat, voalat, declaratiile liderului PSD, Mircea Geoana, care a afirmat, pentru cotidianul Gandul, ca cele doua partide ar urma sa detina, timp de doi ani, alternativ, functia de prim ministru.

"Avem de discutat in primul rand in interiorul coalitiei care se contureaza toate aceste lucruri. Este bine sa le discutam in primul rand in interior, sa cadem noi de acord", si nu prin declaratii publice, a declarat Boc.