"Asteptam rezultatele finale ale alegerilor, pentru a vedea fiecare partid pe ce picior stam. Peste cateva zile vor incepe negocierile. Va fi o discutie intre partide si presedintele Romaniei. Trebuie sa formam guvernul cel mai competent pe care il poate avea Romania. Cine face majoritatea are ultimul cuvant de spus. In democratie, castigatorul si majoritatea guverneaza. Suntem in fata. Este clar ca vom castiga alegerile", a afirmat liderul social-democrat Mircea Geoana, dupa ce BEC a anuntat, la ora 14, rezultatele partiale dupa centralizarea a 92,73% din voturi.

"Cu calm si cu rabdare vom construi un Guvern. Vom face aliante cu cine vom considera ca este cel mai bine. Asteptam si o centralizare de mandate, nu doar scorul politic. Suntem in fata, este clar ca vom castiga alegerile, PSD are cel mai mare scor. Oricum, am castigat cele mai multe mandate cu peste 50%. PSD va da noul prim-ministru", a adaugat Mircea Geoana.

"Trebuie sa evitam o criza politica, asta ar mai lipsi acum Romaniei, sa fie neguvernata. Trebuie sa formam guvernul cel mai competent pe care il poate avea Romania. Cine face majoritatea are ultimul cuvant de spus. In democratie, castigatorul si majoritatea guverneaza", a incheiat Geoana.