Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat, sambata, ca partidul pe care-l conduce va introduce saptamana viitoare, in Parlament, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. Totodata, in aceasta luna, democrat liberalii vor demara o campanie de strangere de semnaturi pentru Parlamentul unicameral, informeaza NewsIn.

"Este timpul ca in primul rand clasa politica sa dea dovada de sacrificii inainte de a cere sacrificii din partea altora, din randul poporului, acesta este semnalul politic pe care vrem sa-l transmitem. Primul sacrificiu este sa renunte la privilegii, care incep cu pensiile parlamentarilor", a spus liderul democrat-liberalilor, adaugand ca proiectul de lege va fi aprobat luni in Biroul Permanent al organizatiei politice.

Potrivit lui Boc, proiectul PD-L prevede modificarea Statului deputatilor si senatorilor, prin eliminarea prevederilor care vizeaza pensiile parlamentare.

Liderul PD-L a mai afirmat ca, in aceasta luna, va incepe o campanie de strangere de semnaturi in randul populatiei pentru introducerea unei singure camere legislative. "Dorim reducerea numarului parlamentarilor de la 469 la 300, prin unicameralul pe care-l sustinem odata cu revizuirea Constitutiei. Semnaturile pe care le vom strange le vom pune in valoare dupa alegeri, in 2009", a mai spus Boc.

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au modificat, la 24 septembrie, printr-o hotarare, modul in care se calculeaza pensiile parlamentarilor, acestea urmand a fi raportate la indemnizatia bruta lunara corespunzatoare functiei detinute.

Boc a caracterizat decizia de majorare a pensiilor luata de conducerea Parlamentului drept "o aberatie fara precedent" ce "va trebui sa intre in analele prostiei parlamentare si juridice din Romania", deoarece hotararea nu a fost supusa aprobarii plenului.