Traian Basescu acuza utilizarea drepturilor minoritatilor pentru destructurarea unor state

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 august 2008, 12:29 Actualitate | Politic


Traian Basescu prezinta concluziile turneului diplomatic in regiunea Marii Negre
Foto: AGERPRES
Conceptul de drepturi colective pentru minoritati a fost utilizat mascat, in ultimii ani, ca instrument de destructurare a unor  state, a declarat vineri presedintele Traian Basescu, dupa ce a efectuat un turneu de doua zile in Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia si Turcia.

"O spun cu toata raspunderea, si vreau sa-i asigur pe romani ca Romania nu va fi partenera la destructurarea altor state in baza conceptului nelegitim de drepturi colective pentru minoritati. Minoritatilor trebuie sa li se asigure drepturi individuale (...) dar in niciun caz teritorii", a subliniat seful statului.

Traian Basescu a aratat ca, daca se va continua pe linia sustinerii drepturilor colective pentru minoritati, "cel putin Balcanii, regiunea Marii Negre, dar si o buna parte din Europa, ca si Federatia Rusa pot avea probleme mari de integritate teritoriala si de securitate a propriilor natiuni in anii urmatori".

"Aceasta practica, inceputa cu Kosovo, trebuie stopata", a subliniat el.

O concluzie a intalnirilor cu liderii politici din zona Marii Negre a fost ca mecanismele de mentinere a pacii din zone precum Transnistria, Abhazia sau Nagorno-Karabah "nu sunt mecanisme care sa duca la solutionarea problemelor de integritate teritoriala, ci mecanisme de mentinere si perpetuare a unor conflicte".

El a aratat ca aceste mecanisme trebuie inlocuite iar UE trebuie sa se implice, prin sistemul PESA, in solutionarea conflictelor inghetate.

Principalele concluzii ale discutiilor:

 • actul final de la Helsinki, care defineste conceptul de integritate teritoriala, suveranitate si inviolabilitatea frontierelor trebuie sa fie conceptul de baza pentru discutile care vizeaza rezolvarea conflictelor inghetate
 • in momentul de fata, prioritatea este stabilizarea regiunii, stabilizarea conflictului din Georgia si punerea in aplicare a acordului de incetare a focului
 • cuvantul de ordine trebuie sa fie prudenta, atat in relatiile bilaterale dintre statele din regiune cat si in relatiile dintre Georgia si Rusia
 • aceste evenimente nu pot pune sub semnul intrebarii integritatea teritoriala a Georgiei, care, in final, trebuie respectata

Basescu: Romania anticipa de mult posibilitatea unor astfel de evenimente

Presedintele Traian Basescu a respins speculatiile presei potrivit carora turneul in cele cinci state s-ar fi efectuat sub mandatul Frantei, al UE sau al NATO. "Motivul deplasarii a fost legat de nevoia de a avea o analiza exacta a impactului evenimentelor din Georgia asupra regiunii si, implicit, asupra Romaniei", a explicat el, adaugand insa ca evaluarea partii romane va fi transmisa presedintiei franceze, aliatilor din NATO si partenerilor din UE.

"Romania este extrem de interesata de propria ei securitate si de ceea ce se intampla in regiunea Marii Negre, pentru ca aceste evenimente pot avea impact direct asupra securitatii statului", a spus seful statului, adaugand ca autoritatile romane anticipau de mult posibilitatea unor astfel de evenimente.

El a reafirmat ca "actiunea armatei georgiene a fost pe teritoriul national, chiar daca s-a bazat pe o evaluare eronata a situatiei din Osetia, iar "reactia Rusiei a depasit simpla nevoie de securizare a prezentei trupelor de mentinere a pacii din regiune".

Romania nu are un proces prin care revendica Insula Serpilor

In ceea ce priveste relatia cu Ucraina, Basescu a atras atentia presei "sa scrie foarte corect" despre actiunile Romaniei la Curtea de la Haga. "O parte a presei afirma ca Romania ar fi deschis un proces prin care revendica insula. Cred ca presa romana trebuie sa scrie foarte corect legat de actiunea Romaniei, care a fost deschisa impotriva Ucrainei pentru delimitarea platoului continental in Marea Neagra", a explicat presedintele.

El a spus ca diferendumul cu Ucraina este legat de masurarea platolului continental iar "Romania nu are un proces prin care revendica insula".

De altfel, nici problema procesului de la Haga, nici canalul Bastroe nu au fost abordate in discutiile cu presedintele ucrainean.

Proiectul Nabucco nu a fost periclitat de conflict

Problema energetica a fost o alta miza a intalnirilor pe care Traian Basescu le-a avut cu liderii din regiunea Marii Negre. O concluzie a fost aceea ca proiectul Nabucco nu este periclitat de evenimentele din Georgia. "Proiectul Nabucco este viabil in continuare, dar viabilitatea lui depinde chiar de cei care doresc realizarea proiectului, pentru ca azi nu este semnat inca acordul interguvernamental intre statele care vor detine actiuni", a explicat el.

Proiectul P8, conducta de titiei Constanta - Trieste, se afla in aceeasi situatie: exista titei care sa fie tranzitat catre Europa, dar nu sunt realizate acordurile interguvernamentale.
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

4273 vizualizari

 • -30 (30 voturi)    
  Opriti-l cineva!! (Vineri, 22 august 2008, 12:39)

  Electricianu [anonim]

  Poate sa-l opreasca cineva pe omul asta? Nu de alta dar ne face de 2 bani, daca nu ne-a facut deja.
  • +22 (22 voturi)    
   argumente (Vineri, 22 august 2008, 13:12)

   dinu [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Aveti si argumente, stimate domn, sau iar ne aruncam la gatul presedintelui pt ca asa e cool?
   Ce anume din ce a spus D-l Presedinte , nu e real?
   • -23 (25 voturi)    
    Un singur argument (Vineri, 22 august 2008, 13:55)

    Electricianu [anonim] i-a raspuns lui dinu

    "Ce anume din ce a spus D-l Presedinte , nu e real? " In chestii de genul asta nici nu mai conteaza ce se spune, real sau ireal... Conteaza CINE spune si ce GREUTATE (economica si militara) are cel care spune... Asa orice mic licurici poate spune orice, in fond e democratie iar la politica si fotbal se pricepe toata lumea. Ramane totusi amuzanta stradania presedintelui nostru, cunoscut in lumea civilizata prin campania de masacrare a cainilor vagabonzi si prin pletele rebele in bataia vantului, de a incerca sa para mai mult decat este. Si decat ne e dat noi romanilor sa fim.
    • +8 (12 voturi)    
     Nu te consideri cam oprea mare? (Vineri, 22 august 2008, 14:10)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

     Crezi ca tu reprezinti lumea civilizata? Daca e asa e necesar sa faci o vizita la psihiatru.
    • +17 (17 voturi)    
     Un argument macar, daca nu ai mai multe (Vineri, 22 august 2008, 14:20)

     CFG [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

     Electrician sau nu (nu conteaza ce meserie ai), ai argumente pentru ce ai afirmat?
     Stii ce inseamna un argument?
     Nu de alta, dar te faci de 2 bani. Nu trebuie sa fi inteligent ca sa argumentezi o afirmatie. De exemplu: te faci de doi bani pentru ca dai dovada de lipsa de respect atunci cand nu aduci argument(e) cand ti se cer. Nu ai respect pentru altul, deci vei fi tratat la fel: fara respect (indiferent de meseria pe care o ai)
     In afara de asta mai si 'poluezi', faci ca sa se piarda timpul, etc. ...
     Fiecare are capul sau si gandeste cum poate. Daca argumentezi o afirmatie vor fi cistigati cei care te asculta, daca nu se pierde timp ...

     BTW, do not feed the troll!
     • -16 (16 voturi)    
      Argument la ce? (Vineri, 22 august 2008, 14:47)

      Electricianu [anonim] i-a raspuns lui CFG

      Nu am inteles ce argumente vrei matale. Sorry.
      • +8 (8 voturi)    
       In lumea sclavilor nu este nevoie de argumente (Vineri, 22 august 2008, 16:29)

       CFG [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

       Vreau argument(e) la orice judecata/rationament, oricat de gresit(a) ar fi. In felul acesta imi folosesc mintea, mai invat ceva, ...

       Din pacate pe net (in romana) intilnesc multe persoane care nu argumenteaza ce spun, care astfel insulta inteligenta (cat o fi ea) celor care vor sa comunice ceva, argumentat.
       Scalvii, moderni, nu au nevoie de argumente. Ei exista, printre noi toti, prin lipsa unei educatii (in general) minimale. Daca stiu sa scrie si sa citeasca cred ca si stiu sa-si foloseasca creierul/mintea.

       Iar (neo)comunistii, urmasii lor, de lipsa de educatie se folosesc in demersurile lor. Si nu numai ei.
       Sclavii nu au nevoie de argumente, la ce sa-si foloseacasa mintea? Pot sa 'pasca' linistiti cu iluzia ca traiesc ...
       Cand mintea este cel mai important 'muschi', de ce sa il antrenezi cand poti sa 'pasti' in continuare pe pajiste.

       ...
       In alta ordine de idei, calatoriti cat puteti de mult, folositi-va mintea cat puteti de mult. Pe unde am fost nu am intilnit oameni care sa nu-si foloseasca mintea, sa nu argumenteze un rationament. In schimb, in Romania, pe net si nu numai, sunt la ora actuala, din pacate, prea multi ... Pacat, profita altii din vest si est (dar si din Romania) de sclavii moderni ...
       • -6 (8 voturi)    
        Ce-o fi asa greu de priceput? (Vineri, 22 august 2008, 17:22)

        Electricianu [anonim] i-a raspuns lui CFG

        Degeaba o dai in jigniri inteligente ca nu ma afecteaza. Eu am facut o singura afirmatie: ca presedintele ne face de ras. Argumentul e simplu: suntem prea mici pentru un astfel de discurs. Adica daca iti pui o palarie prea mare pentru capul tau atunci esti caraghios cu tot cu cei pe care-i reprezinti. Ce-o fi asa greu de priceput?? Matale stii bancul cu puricele si cu elefantii? Se duce un purice printre elefanti, se uita la ei si le zice: auzi bah, ia sa vedem care tropaie mai tare...
        • +5 (5 voturi)    
         Bun ... (Vineri, 22 august 2008, 17:54)

         CFG [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

         Intr-adevar, aceasta este o argumentare.
         Asta vroiam, in textul postat sa apara si (macar) un argument. Acum exista.

         ...

         Astazi, in 2008, imi place sa cred ca s-au dus vremurile in care statele ceva mai mici nu au un cuvant de spus. Si nu numai imi place: vezi nevoia de voturi in diverse 'organisme' suprastatale, cooperarea in diverse domenii, integrarea economica (si un pic si politica) si complementaritate tot mai accentuate ...
         Oamenii si lumea sunt diferite fata de acum 10, 20 sau 50 ani! (Aici sunt multe de spus ... si este off topic)
         • -4 (6 voturi)    
          De acord. (Vineri, 22 august 2008, 18:27)

          Electricianu [anonim] i-a raspuns lui CFG

          "s-au dus vremurile in care statele ceva mai mici nu au un cuvant de spus." Perfect de acord cu o completare: in complexul politico-economic global, statele "ceva mai mici" cum spuneti dvs sunt germania, franta, anglia. Statele mici (adica mai putin importante decat cele "ceva mai mici") sunt spania, italia, grecia, turcia. Au si ele un cuvant de spus. Pe urma vin statele cu adevarat mici, regionale, cu lideri providentiali regionali, care executa comenzi. Acesta e modelul spre care ne indreptam.
          • +4 (4 voturi)    
           Multumesc ... (Vineri, 22 august 2008, 19:14)

           CFG [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

           ... de completare. Nu comentez ...
          • 0 (2 voturi)    
           asadar (Sâmbătă, 23 august 2008, 13:19)

           dedeiu [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

           era mai bine sa stea acasa?
         • 0 (2 voturi)    
          Pentru partea de dupa ... (Vineri, 22 august 2008, 22:55)

          Alin [anonim] i-a raspuns lui CFG

          :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • +2 (2 voturi)    
         CE DESTEPT ESTI !!!!!!!! (Sâmbătă, 23 august 2008, 14:10)

         Cela [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

         Sa te ploconesti in fata unui nesimtit (asa cum este acest imperiu rusesc ) nu inseamna ca esti destept eventual esti smecher. Sa ai un cuvint de spus la abuzurile pe care le face nu inseamna ca faci tara sau te faci pe tine de ris. De ris te-ai facut tu-Electricianule _ ca ai reusit sa aduni atitea voturi negative de la o simpla fraza. BASESCU este cel mai perfect conducatoar al acestui moment pt. Romania. Sa-i dea D-zeu putere sa rezizte sacalilor din tara. Sa vad ce mai comentezi acum . Ca sint portocalie ?????? HA ,HA
         • -1 (1 vot)    
          Cand te mananca....... (Duminică, 24 august 2008, 2:04)

          Alulutza [anonim] i-a raspuns lui Cela

          sa vedem cum te scarpini. Cum crezi ca vom scoate camasa daca Mama Rusie ne trimite cateva regimente la granita?? Crezi ca marinarul va mai scoate capul pe usa Cotroceniului?? Sa te iei de Rusia inseamna ori ca esti super putere ori ca vrei sa ceri azil Rusiei. Chiar a innebunit Basescu de ne baga in gura rusilor??? Credeti voi ca rusnacii au prea multa scoala??? Basescu ar trebui sa se gandeasca la romani in primul rand si apoi sa-si faca jocurile politice. Crede Base ca avem vre-un cuvant de spus in Europa??
          • +1 (1 vot)    
           trezirea (Luni, 25 august 2008, 4:15)

           burebista [anonim] i-a raspuns lui Alulutza

           Poate le voi in sat nu a ajuns vestea ca Romania a intrat de ani buni in NATO...
           Asta inseamna ca daca rusii trimit batalioane in romania va cam trebui sa se lupte cu armatele tarilor membre.
           Sfatul meu este ca inainte de a posta ineptii pe forumuri, sa vedeti cum e cu vocabularul limbii romane.
    • +8 (8 voturi)    
     imi pare rau (Vineri, 22 august 2008, 14:32)

     Alex [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

     ...dar in continuare nu ai argumente, din contra, devii usor penibil prin faptul ca faci afirmatii contradictorii. Ai pretentii la un presedinte pe asteptarile tale, dar accepti ca natia este una care trebuie sa nu emita pretentii. ....trebuie sa fii un individ sarac, caci cei care nu isi urmeaza visele ajung intotdeauna sclavii cuiva, chiar si daca numai sclavii lor insile.
    • +3 (3 voturi)    
     Daca esti strutz, baga capul in nisip si lasa-ne! (Vineri, 22 august 2008, 23:45)

     Octav [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

     Romanii nu sunt o natiune definita de electricieni, instalatori sau gunoieri... slava domnului!
     Daca voi credeti ca pana si Dreptatea tine de cat de puternic esti, bai fratilor, puteti sa va trageti cate un glonte in cap, ca nimic nu mai are rost.
     Eu cred ca Basescu spune lucruri adevarate si utile... iar voi doar aveti o pata cu el. Daca ar fi venit Iliescu sa spuna asta (desi mai bine ar bea cianura decat sa ii antagonizeze pe rusi), cred ca ati fi cazut pe spate in extaz... Hahalerelor...
   • +3 (3 voturi)    
    la nivelul lui de Electrician atat il duce capul (Sâmbătă, 23 august 2008, 8:28)

    Invatatorul [anonim] i-a raspuns lui dinu

    Drepturile colective sunt utile pentru a desprinde bucati din tari in care o minoritate violenta (si in general , mai saraca economic decat majoritatea ),are o frontiera cu un alt stat ,alimentand contrabanda si eventual un conflict armat cu majoritatea
    Corsica, Tara Bascilor , Abkhazia , Osetia , Estul Ucrainei rusofone , etc .,vor fi tot atatea virtuale state independente
    Bantustane minoritare inconjurate in mod continuu de o natiune omogena tip HarCov nu au nici o sansa dar trebuie sa aiba din plin drepturi democratice, dreptul la limba materna si la prezervarea traditiilor ...
  • +11 (13 voturi)    
   mai electricianule (Vineri, 22 august 2008, 13:30)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

   Esti cam tantalau de felul tau. pote iti bransezi unitatea centrala inainte de a mai comenta pe aici.
   • -9 (13 voturi)    
    O sa mi-o bransez... (Vineri, 22 august 2008, 14:09)

    Electricianu [anonim] i-a raspuns lui un roman

    .
   • -1 (3 voturi)    
    Omul si-a spus parerea (Vineri, 22 august 2008, 22:59)

    Alin [anonim] i-a raspuns lui un roman

    In momentul in care vii cu invective ai ajuns in dezavantaj. Ignora, vino cu contraargumente. Sa bagi invective de doi bani nu face decat sa te faca pe tine de doi bani, si poate aveai dreptate in esenta.
  • +12 (12 voturi)    
   ne face de 2 bani? (Vineri, 22 august 2008, 13:51)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Electricianu

   si cum anume?

   Omul a facut ceva corect si care nu am prea vazut sa fie facut in ultima vreme de nimeni!

   Pt a ajunge sa faci pe mediatorul intr-o anumita regiune, trebuie sa te faci cunoscut si apreciat.
   Daca stai acasa si nu spui sau faci nimic, atunci nici nu vei fi cunoscut si nici apreciat.

   Poate ca nu-ti place stilul lui. Nu esti singurul.
   Dar cred ca in cazul tau este mai mult o chestie de gust.
   • -1 (1 vot)    
    Sunteti nebuni cu totii? (Duminică, 24 august 2008, 2:15)

    Radu M [anonim] i-a raspuns lui Lucian*

    Basescu este mediator??? De unde ai scos-o p-asta Lucik??? Si ma rog ce anume spera mult iubitul nostru presedinte sa rezolve?? Rezolva el cumva problemele in regiune?? Este el mai "intelept" decat Sarko??? Sa fim seriosi. Aici trebuia un om care se pricepe la diplomatie nu un trepadus politic.
  • +8 (8 voturi)    
   pe tine, sigur! (Vineri, 22 august 2008, 14:22)

   don giovanni [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Auzi, nea, in mod sigur pe tine si pe gabriela Firea si pe Stan si pe Felix va face de doi bani (daca mai era nevoie), pe mine nu.
  • +8 (8 voturi)    
   ptr.electrician (Vineri, 22 august 2008, 14:32)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Da' pe tine cine te-ar putea opri din avantul tau contestatar prostesc?

   Aia care-ti finanteaza comentariile sau poate doctorii dupa extirparea glandei aleia care secreta ura irationala?!
  • +10 (10 voturi)    
   .. (Vineri, 22 august 2008, 14:32)

   celalalt [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   tu ai apucat sa citesti articolul? sau te-ai oprit la primele doua cuvinte din titlu?
  • +6 (6 voturi)    
   v-ati cam inmultit pe aici (Vineri, 22 august 2008, 15:40)

   ion roata [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   De cand a inceput psd-ul campania eletorala (a se vedea propunerea demagogica in privinta imunitatii), vedem tot mai des mostre de inteligenta si logica psd-ista pe forumuri.
   Cat priveste povestea cu "2 bani", am auzit-o recent cu referire la alta tara decat Marea Britanie. Devine se pare un refren...
  • +7 (7 voturi)    
   singurul care se face de 2 bani esti tu (Vineri, 22 august 2008, 15:46)

   mihneavoda [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   oricum, relaxeaza-te, nici macar cei 322 nu au reusit sa-l opreasca!!!
  • +9 (9 voturi)    
   Domnu' Electricianu'... (Vineri, 22 august 2008, 16:58)

   Observatoru' [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   ... mie mi se pare ca e cel mai inteligent discurs de politica internazionala al unui presedinte al Romaniei dupa 89. Poate fi opera consilierilor. Corect! Si i-a ales bine. Daca nu intelegeti discursul... imi pare rau. Mai cititi, va documentati si apoi... poate, poate ceva se aprinde. Daca nici atunci nu intelegeti... intoarceti-va la chestiile cu + si - ca sunt mai simple. Felicitari Base! Nu pt ca esti cool, ci pt ca asa trebuie facuta politica externa (si prin consecintele ei si cea interna). Bravo consilierilor!!!
  • +5 (5 voturi)    
   bizonul lucid (Vineri, 22 august 2008, 20:02)

   te-ai curentat cumva? [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Omul asta/Basescu/ nu va face de doi lei, ci din contra - fara sa meritati - va creste valoarea....dar cu atita electricitate in cap, de unde creier nears.

   este corecta observatia lui basescu privind destructurarea, dar cind este vorba de electricieni, nici nu este de mirare.
  • +3 (3 voturi)    
   Electricianu (Sâmbătă, 23 august 2008, 6:20)

   Badea Ioan [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Scoate-ti degetele din priza PSD-PC-PL- ului !
   si nu numai ! Daca vrei ?? Taie scurt-ul din perspectiva presidentiala !
  • -2 (2 voturi)    
   Pentru toti cei care mi-au raspuns (Sâmbătă, 23 august 2008, 14:25)

   Electricianu [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   Mai usor fratilor, mi-am exprimat doar o opinie pe un forum si atat... opinie pe care in ciuda jignirilor absolut gratuite pe care le-am primit de la talibanii prezidentiali mi-o mentin: basescu e un purice (sau licurici, cum vreti) care se ambitioneaza sa tropaie la un loc cu elefantii ..... Si judecand dupa cum ati sarit in sus inseamna ca v-am cam "electrocutat" desi nu sunt electrician de meserie.
   Weekend placut si... sa va zgaltaiti bine!
  • +1 (1 vot)    
   argumenteaza atunci (Duminică, 24 august 2008, 12:42)

   m v [anonim] i-a raspuns lui Electricianu

   hai ca te-ai bagat in seama gratuit. Daca faci o afirmatie atunci trebuie sa o argumentezi, altfel te trezesti vorbind si te bagi in seama...
 • +7 (9 voturi)    
  summit bucuresti 2008 (Vineri, 22 august 2008, 12:45)

  roman [anonim]

  Germania a facut jocul Rusiei de a respinde candidatura Georgiei stiind ca pt urmatorul summit Osetia trebuie subjugata de rusia.

  Daca Georgia era in Nato, Rusia nu mai avea curajul sa atace un stat Nato..........

  Oricum trebuie sa ne vedem de ale noastre si sa facem curatenie in sistemul nostru pentru ca sunt multi bondari si sugative in parlament precum si in institutii publice...........
  Fraieri mai sunt aia care mai voteaza pt noul parlament plin de hoti.....
 • +2 (6 voturi)    
  summit bucuresti 2008 (Vineri, 22 august 2008, 13:13)

  Bogdan [anonim]

  Inainte de a mai aplica etichete de genul Germania face jocul Rusiei, doar pe argumentul summitului NATO de la Bucuresti, ar fi bine sa se verifice pozitia membrilor la acest eveniment. Pe langa Germania au mai fost cateva tari care au spus nu candidaturii Georgiei (Italia, Franta, Tarile de Jos, Ungaria). Nu de alta, dar riscam sa intram in argumentatii panicarde si paranoice.
  • -5 (7 voturi)    
   Corect ! (Vineri, 22 august 2008, 14:15)

   Motul [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Daca Ungaria a spus nu , asa ramane !
  • +7 (7 voturi)    
   sunt multe actiuni (Vineri, 22 august 2008, 15:11)

   directia 5 [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   ale Germaniei care nasc semne de intrebare ,de ce se opune Ger. ca pretul la gaze sa fie negociat cu Rusia la nivel de UE si nu individual cum se practica acum ?sa rasplateasca Rusia ,Germania prin firmele de intermediere? dupa cum stiti noi nu negociem pretul la gaze direct cu Gazprom ci prin intermediul unei firme germane. In timpul razboiului sarbo-croat, Germania a sustinut puternic Croatia [,Slovenia o alta protejata a Ger. a obtinut independenta fara a fi tras un singur foc de arma] ,Rusia a tacut malc,in schimb cand s a declansat conflictul cu Bosnia, Rusia a facut 'gura mare' iar Germania a inchis baierele pungii si s a prefacut oripilata de crimele din Bosnia dar a preferat ca SUA sa scoata castanele din foc,la fel a procedat si Franta si Italia. PS. cititi va rog declaratia PM ungar cu privire la Georgia, ai impresia ca declaratia apartine Belarusului nu unui PM al unei tari din NATO, si prin 'gura' Ungariei vorbeste de fapt Germania
   • 0 (2 voturi)    
    draga directia 5, ...... (Vineri, 22 august 2008, 18:38)

    judex [anonim] i-a raspuns lui directia 5

    se vede chiar de la Vladivostok ca Germania a ajuns pionul otravit al Rusiei in NATO si UE. Gerhard Schroeder este senior manager la Gazprom, iar Angela Merkel provine din vechiul DDR. S-ar putea ca unele din dosarele STASI sa fi ajuns la KGB/FSB. Rusine mare pentru poporul german !!!
 • -6 (10 voturi)    
  se inseala in privinta Kosovo (Vineri, 22 august 2008, 14:29)

  PaulR [utilizator]

  Dupa ce epurare etnica au incercat sarbii in Kosovo era imposibil sa mai tii regiunea ca parte a Serbiei. Un stat care isi omoara cetatenii nu merita sa ii mai aiba ca si cetateni. Dragoste cu forta nu se poate. Kosovo nu are nimic de-a face cu Osetia sau alte conflicte; fiecare conflict e diferit si reclama solutii diferite.
  • +3 (7 voturi)    
   informeaza-te inainte (Vineri, 22 august 2008, 15:10)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui PaulR

   Meseriasule, informeaza-te inainte de a debita prostii: epurare etnica au facut albanezii (cu girul lui tito) cu sarbii din kosovo: de ce crezi ca au ramas numai albanezi intr-o regiune in care in urma cu 50 de ani sarbii erau aproape 50%?

   In alta ordine de idei, voi va asteptati de la americani si europeni sa fie corecti? sunteti naivi. doar statul SUA s-a format prin masacrarea bastinasilor si furtul teritoriilor acestora..
   Daca erau corecti, atunci ar fi acordat si sirbilor din Croatia dreptul de a se alipi Serbiei. Regiunea respectiva a fost furata Serbiei de catre Tito (croat)
   • +2 (2 voturi)    
    Kosovo (Vineri, 22 august 2008, 15:47)

    PaulR [utilizator] i-a raspuns lui sorin

    Sorin sunt foarte informat. Am studiat istoria regiunii timp de mai bine de un an si nu cred ca poti spune acelasi lucru despre tine. Acum 50 de ani sarbii erau 23% si nu aproape 50%. Schimbarile demografice care s-au produs au avut ca principala cauza cresterea demografica mult mai rapida a albanezilor fata de sarbi si nu epurarea etnica.
    Si da eu ma astept ca americanii si europenii sa fie corecti. In privinta sarbilor din Croatia s-a aplicat principiul 'uti possidetis', de mentinere a granitelor republicilor iugoslave. Eventual discuti de cat de potrivit e principiul respectic la nivel international in loc sa-i acuzi de aiurea pe europeni si americani.
  • -2 (2 voturi)    
   o cauza pierduta (Vineri, 22 august 2008, 16:33)

   titulescu cel frumos [anonim] i-a raspuns lui PaulR

   Exact ca intre georgia si osetia. Usor, usor ies la iveala dedesubturile afacerii. Saakashvili -sifonat prin atitudinea dictatoriala fata de opozitia georgiana la alegeri, cu rezultate economice mediocre- a cautat o iesire din faliment: atacarea Osetiei. SUA pretinde ca l-a avertizat sa nu faca prostii. Nebunu n-a ascultat. Romania i-a vandut arme stiind la ce avea nevoie. Vestitul joc romanesc cu focul, cand una zicem si alta fumam. Noi suntem destepti, ceilalti sunt prosti. E drept, Saakashvili a vrut mort copt sa intre mai intai in NATO, ca sa-si omoare supusii fara sa-l doara capul. Ca orice mare patriot. A luat-o pe coaja pentru ca si rusii il asteptau la cotitura.
   Acum scheauna ca a fost invadat.
   Cat despre drepturile minoritatilor, Basescu este in mare greseala. Ele sunt cel mai arzator subiect la ora actuala si nu se prea poate tine in loc roata istoriei.
  • 0 (0 voturi)    
   Un stat care-si omoara....... (Sâmbătă, 23 august 2008, 11:07)

   o voce [anonim] i-a raspuns lui PaulR

   1. Nu statul omoara, ci conducatori nebuni care trimit armata sa omoare proprii cetateni..... (Timisoara iti spune ceva???)
   2. Imi vine greu sa inteleg ce dorea sa cucereasca armata georgiana, ca si armata iugoslava, dar mai ales atacul american impotriva Iugoslaviei si atacul Rusiei impotriva Georgiei....
   3. Nu-mi aduc aminte ca Spania (de exemplu) sa fi trimis armata sa cucereasca Barcelona.......
   4. Cand vorbim de epurare etnica e bine sa cantarim atent... Ceea ce vreau sa spun este ca si ''gasca lui Grasu'' ( nume ales absolut intamplator) va incerca sa sa faca ''epurare etnica'' in Ferentari sau Grivita sau Primaverii... Problema este daca i se permite sau nu, dar pana la interventia armatei, chiar ca e cale lunga....
 • +2 (6 voturi)    
  dincolo de simpatia sau antipatia (Vineri, 22 august 2008, 14:30)

  valer [anonim]

  pentru Băsescu, ideea e bună

  asta nu înseamnă că-i aparţine
  şi-or fi dat seama americanii că au comis o tâmpenie cu Kosovo?
  sau s-a enervat Turcia care dispune de o consistentă minoritate kurdă?

  oricum nici Serbia, nici Georgia n-au să-şi vadă teritoriile înapoi
 • +9 (9 voturi)    
  acum nu va inteleg.. (Vineri, 22 august 2008, 14:32)

  gonzo [anonim]

  ..sunt perfect de acord cu cei care-l contesta pe basescu, dar atunci cand au argumente.
  ce va deranjeaza acum ? ce-ati fi vrut sa faca ? indiferent ca-l cheama ion, emil sau traian - presedintele tarii trebuie sa ia atitudine si exact asta s-a intamplat.
  • -1 (7 voturi)    
   trebuie sa intelegi (Vineri, 22 august 2008, 15:12)

   tsunami [utilizator] i-a raspuns lui gonzo

   basescu ca si dacia sunt produse romanesti si deci.. proaste.

   asta e ideea generala sa fii "cool"
   • +1 (1 vot)    
    mesajul (Vineri, 22 august 2008, 17:57)

    tsunami [utilizator] i-a raspuns lui tsunami

    mesajul meu a fost scris "la misto" pentru cine nu se prinde
 • +3 (5 voturi)    
  de acord (Vineri, 22 august 2008, 14:42)

  tsunami [utilizator]

  cu actiunea lui base.

  singura obiectie o am la:

  "va fi transmisa presedintiei franceze, aliatilor din NATO si partenerilor din UE."

  lipseste ce-i mai important aici.
  ONU!!!

  asta TREBUIE sa fie forul politic unanim recunoscunoscut si nu o alianta militara sau una economica
  • +4 (4 voturi)    
   ONU este 'blocat' (Vineri, 22 august 2008, 14:52)

   CFG [utilizator] i-a raspuns lui tsunami

   Fiind membru in CS-ONU, Rusia va bloca ce va dori sa blocheze. Pericolul mare (dupa statele care au granita cu Rusia) este pentru UE si NATO.
   Presedentia UE este detinuta de Franta (rotatie la 6 luni ...).
   Statele UE si NATO trebuie sa decida pentru ele, singure sau in comun, ce urmeaza sa faca astfel incat sa le fie cat mai bine ... ONU este 'departe' si acolo Rusia poate bloca ...
   • 0 (2 voturi)    
    asa e (Vineri, 22 august 2008, 17:56)

    tsunami [utilizator] i-a raspuns lui CFG

    nu conteaza ca "e blocat"

    acolo in primul rand trebuie transmis raportul.

    si situatia ONU trebuia rezolvata inca de la invadarea Yugoslaviei. atunci daca-mi aduc aminte a fost primul blocaj.

    azi nu mai ia nimeni in serios ONU. se face pace cu fortza muschilor. pacat. si romania contribuie la ridiculizarea ONU. tot pacat
  • -3 (3 voturi)    
   Va fi transmisa.. (Vineri, 22 august 2008, 15:59)

   stefan v [anonim] i-a raspuns lui tsunami

   "va fi transmisa presedintiei franceze, aliatilor din NATO si partenerilor din UE."


   I-o fi cerut-o cineva?
 • +2 (2 voturi)    
  * (Vineri, 22 august 2008, 14:46)

  lili [anonim]

  Cred ca ati uitat ca si noi avem o mare comunitate de unguri. Este normal sa avem o astfel de politica externa.
 • -1 (7 voturi)    
  Butoiul de pulbere... (Vineri, 22 august 2008, 14:57)

  Duras [utilizator]

  Marile imperii au fragmentat de-a lungul istoriei diverse natiuni, au creat state satelit (vezi Transnistria lui Stalin). Stalin a inventat poporul moldovenesc, diferit de poporul roman, vezi ca teoria se perpetueaza cu sfintenie de lingaii kgb-isti si de urmasii sovietici.

  Acelasi lucru s-a intamplat cu colonistii secui din Transilvania, adusi sa asigure obedienta unui teritoriu si sa creeze mereu o amenintare la adresa integritatii teritoriale a unui stat national, statul roman.

  Zonele separatiste erau parghia prin care marile puteri isi justificau prezenta militara in zona, prezenta fortei brute ducand la instaurarea unui regim politic satelit.
  Asadar, in momentul in care regimul devine schismatic si sustine interesele neamului, intervine un "conflict interetnic" si gata distractia.

  Zonele astea sunt ca un fel de asi in maneca marilor puteri. Actiunea Rusiei in Georgia nu este mult diferita de actiunea Americii in Serbia.

  Va rog sa cititi cartea "Confesiunile unui asasin economic" si veti vedea cum functioneaza.

  Cat despre cuvantul Romaniei, noi nu facem politica noastra, suntem miscati cu mouse-ul de la Casa Alba. Si oricum nu am putea face decat o politica marunta, la nivel regional maxim.

  Pace!
  • +1 (3 voturi)    
   secui (Vineri, 22 august 2008, 15:50)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui Duras

   Bai Duras cand au venit secuii in Transilvania nu era nici un stat national roman. Inainte sa debitezi chestiile astea, pune mana pe o carte de istorie.
  • +1 (3 voturi)    
   Daca ai fi citit putina istorie... (Vineri, 22 august 2008, 17:43)

   Diurpaneus [anonim] i-a raspuns lui Duras

   ... si nu doar revista xenofoba a tribunaticului, ai fi aflat ca secuii s-au asezat pe meleagurile noastre cu mult inainte sa existe constiinta nationala, ca de stat national nici nu putea fi vorba.
   Comentariul facut de tine apartine aceluiasi spectru ca si cel al Electricianului... logica stramba, lipsa de argumente si aruncarea de informatii eronate pentru a zgandari sentimentul national.
   Obisnuit probabil sa urmezi ordine si comenzi, ti se pare de neconceput ca presedintele sa aiba initiativa si sa se implice in politica regionala.
 • +5 (7 voturi)    
  tot respectul pentru un presedinte activ (Vineri, 22 august 2008, 14:57)

  Gabriel din Deva [anonim]

  Binevenita declaratia cu drepturile colective si cu referirea la Kosovo, chiar si cu Insula Serpilor, care legal nu este considerata insula si astfel prin delimitarea platoului continental acesta stanca ne-ar reveni ( de fapt mai importanta este punga de hidrocraburi de sub ea). Remarcabil si turneul extern in forta in tarile din bazinul Marii Negre (mai putin Bulgaria). Am sentimentul ca este genul de politica externa (chiar daca la nivel zonal) care trebuie facuta de Romania.
  • +3 (3 voturi)    
   insula (Vineri, 22 august 2008, 15:52)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui Gabriel din Deva

   Insula Serpilor nu va reveni Romaniei indiferent de ce decide Curtea. Romania a renuntat la orice fel de pretentii asupra ei in tratatul cu Ucraina. Ce se poate obtine este platforma continentala.
 • -10 (10 voturi)    
  Basescu nu are de lucru? (Vineri, 22 august 2008, 15:05)

  sorin [anonim]

  Si uite as ne bagam din nou unde nu ne fierbe oala. (ca si in irak) Dupa care ne miram ca avem cele mai scumpe gaze din europa.

  Poate ne subventioneaza americanii pretu la gaze; ca doar firmele americane ies in castig din razboaiele astea (controleaza deja productia petrolului din irak; acum il vor si pe cel din caucaz / marea caspica). Noi o sa ne alegem ca de obicei cu un picior in fund de la toata lumea, si cu ceva dusmani in plus. Ba mai cedam ca prostii, pe gratis resurse naturale de 20-30miliarde catre OMV.
  • +3 (3 voturi)    
   In spiritul ideii tale (Vineri, 22 august 2008, 16:38)

   Clujeanu [anonim] i-a raspuns lui sorin

   Nu te baga unde nu-ti fierbe oala, si du-te inapoi in Rusia.
 • -1 (3 voturi)    
  Distrugerea statelor europene mici ! (Vineri, 22 august 2008, 15:06)

  Biro Cratus [anonim]

  Cateva tari zise "mari puteri" din Europa vor sa profite fara jena de iresponsabilitatea unor grupari de intelectuali de stanga si de masoni federalisti, grupari care au introdus treptat ideea ca "natiunea e ceva depasit, iar poporul e o notiune fascista" !!

  Aceste grupari extremiste si loji masonice si-au propus sa combata orice idee de identitate europeana, popoare europene, istorie europeana. Pana si tentativa de a defini proiectul UE e atacata inversunat, veti observa numerosi stangisti care se opun sistematic la definirea Europei, geografic sau cultural !

  Armele folosite pt. a distruge statele europene nationale si a extermina identitatile etnice sunt imigratia masiva de popoare non-europene, sustinerea unor drepturi si privilegii speciale pt. minoritati etnice sau sexuale, incadrarea fortata a legislatiilor nationale de catre 1 singura isntanta suprema europeana (CEDO), evitarea cu orice pret a consultarii electorale populare (masonii si stangistii sunt perfect constienti ca popoarele europene vor sa supravietuiasca si vor vota sistematic contra totalitarismului "soft" promovat de Bruxelles). Asa ca se sustine masiv si feroce (atacuri mediatice si juridice contra opozantilor) imigratia arabo-africana, homosexualitatea, avortul de masa, pedepsirea istoricilor care vor sa studieze holocaustul, proliferarea ONG-urilor ca o "contra-putere" auto-proclamata.

  State ca Germania, UK, Olanda (ulterior s-a alaturat si Franta care la inceput se temea de propriile minoritati) au decis ca e un bun prilej de expansiune, sub pretext de "toleranta, umanism, descentralizare" etc. Veti observa ca aceste tari (mai putin Franta care inca se teme sa nu fie afectata direct) sunt cele care incurajeaza orice separatism, care protejeaza imigratia si dau adapost islamistilor, care vor cat mai repede 70 de milioane de musulmani turci in UE si sunt si state aliate bune cu USA. O coalitie pt. distrugerea statelor mai mici si reimpartirea Europei.

  UE e doar o etapa de formatare
  • 0 (0 voturi)    
   Perfect adevarat (Sâmbătă, 23 august 2008, 3:29)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Biro Cratus

   Felicitari pentru randurile de mai sus.
   Trebuie citite de cat mai multi oameni pentru a fi intelese si memorate.
   Descriu exact situatia de acum.
 • +5 (5 voturi)    
  Turneul Presedintelui... (Vineri, 22 august 2008, 15:23)

  Observator [anonim]

  in zona statelor vizitate din zona Marii Negre il consider un fapt pozitiv .de profunda maturitate politica.Expunerea dela conferinta de presa dovedeste acest lucru.Presedintele a evaluat corect gravitatea crizei si a intervenit la timp pentru gasirea unei solutii diplomatice,in care si Romania are un cuvant de spus.
  Delatorii Presedintelui,din "echipa de servici" sa judece macar prin prisma intereselor romanesti si europene!
  • -5 (7 voturi)    
   Lider regional (Vineri, 22 august 2008, 16:03)

   stefan v [anonim] i-a raspuns lui Observator

   Inca un lider regional, dupa Constantinescu, se profileaza la orizont. Occidentalii si americanii ar trebui sa tina cont. Aia cu licuricii a fost un accident al istoriei. Concluziile vor fi analizate in marile cancelarii ale lumii. Vor provoca insomnii. Analize si superanalize. Ce-o fi vrut sa zica? Vor fi disecate sensurile cuvintelor. Le zice adanc...
   • -6 (6 voturi)    
    Presedintele Marii Negre (Vineri, 22 august 2008, 20:39)

    AlinC [anonim] i-a raspuns lui stefan v

    Traian Basescu presedintele ales al Romaniei si al Marii Negre, al valurilor si, mai ales dupa cum sugereaza si numele, al vanturilor, s-a intors in tara dupa un turneu istoric sa prezinte poporului victorii importante in bataliile diplomatice regionale care au ca miza securitatea energetica si nu numai a Occidentului si a intregii lumi civilizate. Putem spune ca iata, de la Carol intaiul, avem cu adevarat un sef de stat. Sa ne traiesti Maria Ta!
    • 0 (0 voturi)    
     Din pacate (Sâmbătă, 23 august 2008, 7:30)

     stefan v [anonim] i-a raspuns lui AlinC

     Nu are Maria Sa un fund atat de mare, pentru cati ar vrea sa-l pupe....
     • 0 (0 voturi)    
      stimate domn, stefan v (Sâmbătă, 23 august 2008, 20:00)

      judex [anonim] i-a raspuns lui stefan v

      daca nu ati observat, Tariceanu tocmai s-a consultat cu Iliescu in privinta politicii guvernului, recte canalul Bucuresti-Dunare. Tare morali mai sunt liberalii astia, de "dreapta". Asa ca lasati-l pe Basescu, deocamdata el face ce trebuie pentru Romania...si face mai bine decat Iliescu si Tariceanu.
 • 0 (2 voturi)    
  Frica..... (Vineri, 22 august 2008, 18:16)

  Sandor [anonim]

  Hajra Szekelyfold!
  • +3 (5 voturi)    
   iti aduci singur deservicii.... (Vineri, 22 august 2008, 18:42)

   judex [anonim] i-a raspuns lui Sandor

   chiar ca nu va inteleg. Ca nu vreti sa fiti comparati cu romanii, va priveste; poate nici noi nu vrem sa fim comparati cu voi. Dar, sa va inchideti intr-o rezervatie ca indienii pieile rosii, asta chia nu o mai inteleg. Si mai ales in mileniul 3 si intr-o Europa in care granitele dispar intre popoarele civilizate.
   • -2 (4 voturi)    
    popoare civilizate (Vineri, 22 august 2008, 19:46)

    Cristi [anonim] i-a raspuns lui judex

    "...intr-o Europa in care granitele dispar intre popoarele civilizate." Te referi, banuiesc, la granitele dintre Austria si Ungaria, Polonia si Germania etc. Ca doar nu te gandesti la...
 • -4 (4 voturi)    
  unu a furat granitele (Vineri, 22 august 2008, 20:54)

  granicerul de serviciu [anonim]

  bai, to'arasu judex, cine te-a informat gresit ca dispar granitele? ia da o fuga mataluta, to''arasu, pana in anglia si vezi daca au disparut granitele. Daca te lasa sa te dai jos din avion macar? Nu ca ai fi un to'aras dizolvant, dar aia nu dau o ceapa degerata pe mata si ideile matale, to'arasu judex. Cam cosmopolit nume. Putin suna a gangster de Dambovita. To'arasu, dar pastilele le-ai luat? hai ca se face tarziu . Pai daca dispar granitele, cum te mai lupti mataluta cu ungurii, cu rusii, cu Marea Neagra?
 • -1 (1 vot)    
  ATENTZIE LA SITUATZIA DIN UCRAINA !!! (Vineri, 22 august 2008, 21:41)

  HTTP://UK.360.YAHOO.COM/CAMPOSANTOO [anonim]

  de HTTP://UK.360.YAHOO.COM/CAMPOSANTOO in data de 2008-08-22 13:09:58
  Asta ar fi intr-adevar o problema, nu atacul Rusiei prin Romania spre Serbia shi pana in Cehoslovacia, folosind shi nenumaratele cai de comunicatzii subterane (indetectabile din cauza matrialelor termoizolatoare folosite), ci o problema ar fi daca Armata Rusa din Transnistria ar lua-o la sanatoasa, concomitent cu "cererea de independentza" a unor regiuni din sudul Ucrainei, ceea ce ar provoca ruperea Crimeei de Ucraina shi taierea accesului Ucrainei la Marea Neagra.
  Ca atare, nu exclud nici posibilitatea ca anumite personaje-cheie colaboratoare KGB sa instige de origina romaneasca shi poloneza din Ucraina la revolte de "independentza".
  Ca atare, NATO ar trebui sa puna imediat sub control toate izbucnirile natzionalitatzilor din Ucraina, mai precis pe totzi cei care, din Polonia/Roania ar putea face instigatzii, caci s-ar putea sa fie instigate de KGB.
  Oricum, va trebui sa datzi dovada de multa ingeniozitate, domnilor din NATO, pentru a face fatza atator probleme, care din ce in ce mai clar par a fi fost pregatite de Rusia inca de foarte multzi ani.
  Cu alte cuvinte, Transnistria ca Transnistria, Moldova ca Moldova, dar eu estimez ca Ucrainei i s-au pregatit mari neplaceri, vreau sa zic ca neplaceri atat de mari incat nemultzumirea Ucrainei insashi ar putea-o smulge din sfera de candidatzi la NATO shi Uniunea Europeana.
  Oricum, trebuie sa va mishcatzi repede. Eu sunt de parere ca in mod exceptzional Ucraina ar trebui sa primeasca acceptul de aderarre la NATO in chiar saptamana aceasta.
 • -2 (6 voturi)    
  si Austro-Ungaria ? (Vineri, 22 august 2008, 22:48)

  Rollo Tomasi [anonim]

  "Traian Basescu acuza utilizarea conceptului drepturilor colective pentru destructurarea unor state"
  Tot drepturile colective au fost cele care au destructurat
  Austro-Ungaria si au dus la crearea Romaniei Mari.
 • -2 (2 voturi)    
  drepturi colective (Sâmbătă, 23 august 2008, 8:32)

  andrei [anonim]

  drepturi colective se dau minoritatilor in tari precum italia sau finlanda si nu am auzit de nici un razboi de secesiune al nemtilor/austriecilor sau al suedezilor prin tarile astea. iar kosovarii, osetii, transnistrenii numai drepturi colective nu au/aveau .dimpotriva. asa ca asta ar fi un argumnet pentru faptul ca traian basescu nu prea are dreptate
 • -2 (2 voturi)    
  Lungul nasului (Sâmbătă, 23 august 2008, 9:43)

  stefan v [anonim]

  Din tot ce-am citit pe acest topic am inteles ca e bine sa-ti mai cunosti si lungul nasului. Am mai avut unu care se credea buricul pamantului. Si a sfarsit-o prost. Adica, au nevoie cancelariile occidentale de analizele noastre? N-au ele analisti si servicii secrete care sa le furnizeze date mai complete decat avem noi? Aud ca ambasadorul SUA la Moscova da de pamant cu Saakasvili. Astia isi permit. (Cate divizii are papa asta de-si permite sa-mi dea mie sfaturi? -Stalin). Asta-i lumea, astia-s oamenii.

  Asa, doar ca sa te bagi singur in seama, e un piculet cam ridicol. Avem atatea probleme acasa... Daca pe Tari n-am putut sa-l dau jos, ia sa incerc eu cu restul lumii, ca analist politic. Ha!
 • -2 (2 voturi)    
  minoritatiel si politica (Sâmbătă, 23 august 2008, 13:11)

  nostradamus [anonim]

  Minoritatile sunt cartoful fierbinte al politicii contemporane. Recunoasterea drepturilor lor intra in contradictie cu notiuna de stat suveran. Cursul istoriei merge insa spre recunoasterea drepturilor lor. Liberalismul, prin principiile proclamate: libertate individuala, raspundere personala pentru propria optiune, dreptul la fericire, se indreapta spre o lume in care minoritatile vor putea sa-si gestioneze singure viitorul. Cei inteligenti au inteles ca pot trece prin aceasta schimbare, fara convulsii, imbratisand descentralizarea. Romania se cramponeaza de concepte privind organizarea statului national valabile in vremea afirmarii burgheziei. Adica, acum vreo 200-3oo de ani. De aceea are permanent probleme si nici un artificiu nu o va ajuta sa le depaseasca. Nici problemele cu moldovenii, nici cele cu minoritatea maghiara. Grav este ca oficial se promoveaza un nationalism retrograd, incurajat de o patura privilegiata preocupata doar de propria ei imbogatire, prin orice mijloace.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă