Bucurestiul va avea 28 de colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat, a declarat, joi, ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David. Conform hotararii adoptate in sedinta de Guvern, Bucurestiul a fost impartit in 40 de colegii uninominale iar circumscriptia destinata romanilor din strainatate va contine sase colegii, relateaza agentia NewsIn.

Guvernul a delimitat colegiile uninominale pentru orasele ramase restante de la comisia de cod electoral a Parlamentului. Este vorba de orasele Bucuresti, Constanta, Satu Mare si circumscriptia din strainatate.

Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, a declarat ca la Bucuresti vor fi 28 de colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat, impartirea facandu-se "in baza delimitarii cartierelor si arterelor" din Capitala.

De asemenea, circumscriptia pentru romanii din strainatate este impartita in patru colegii pentru Camera Deputatilor, din care doua pentru spatiul UE si doua pentru spatiul Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord.

Pentru Camera superioara a Parlamentului, si anume Senatul, s-au delimitat doua colegii: unul pentru spatiul UE si unul pentru Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord.

Comisia parlamentara de Cod Electoral stabilise colegiile uninominale din 39 de judete, ramanand patru circumscriptii restante.