PIN afirma ca pe lista de sustinatori a lui Sorin Oprescu se numara si 24 de sugari, nascuti intre 13 si 16 aprilie anul acesta si ca doar 1% din cei chestionati telefonic admit ca au semnat. In paralel, o ancheta efectuata de Cotidianul, care a verificat prin sondaj citeva zeci de liste, arata ca multe persoane isi recunosc datele de indentitate dar nu si semnatura. Pe multi ii leaga o mai noua sau mai veche internare la Spitalul Muncipal.

In urma investigatiei telefonice asupra listei de sustinatori ai lui Sorin Oprescu, demarata de catre vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, "pe langa faptul ca nici macar 1% din cei chestionati telefonic nu recunosc ca au semnat lista de sustinere, s-a mai descoperit un fapt incredibil: 24 de sugari, nascuti in 13.04.2008, respectiv 16.04.2008, apar ca au semnat pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Oprescu", se arata in comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

Pentru clarificarea situatiei, PIN cere public directiilor spitalelor care au sectii de nou-nascuti sa lamureasca problema, "demna de cartea recordurilor". Lista completa a semnaturilor se regaseste si pe site-ul PIN www.neamsaturat.ro.

Falsi sustinatori, vecini de strada

Ziarul Cotidianul a efectuat o ancheta proprie si a verificat cateva zeci de pagini cu semnaturi. Potrivit publicatiei, peste 20 de persoane chestionate, alese la intamplare de pe liste, au declarat ca nu au semnat niciodată pentru Sorin Oprescu.

Cotidianul sustine ca multe persoane care stau pe aceiasi strada si sunt trecuti drept sustinatori pe lista lui Oprescu, neaga ca si-ar fi dat acceptul sau semnaturile.

Numitor comun: internarea la Municipal

Locuitorii de pe strazile Fizicienilor (sectorul 3), Lascar Catargiu (sectorul 1), Aleea Fetesti (sectorul 2), Iacob Negruzzi neaga ca au semnat listele lui Oprescu, dar gasesc explicatia in faptul ca fie au fost internati la Spitalul Muncipal, fie si-au facut acolo diferite analize. Iata citeva exemple:

-Oszkar Szoke, simpatizant UDMR, spune ca " acum un an am fost internat la Spitalul Municipal, unde mi-am tratat o entorsa, dar am semnat acolo alte documente, nu intr-o lista a sustinatorilor".

-Felicia Nescoiu, alta semnatara fictiva crede ca datele i-au fost luate tot din Spitalul Muncipal unde "a fost la endocrinolog, la doamna doctor Ionescu Maria".

-Intreaga familie Lazar, care locuieste pe strada Iacob Negruzzi nr.24, sustine ca nu a semnat nimic pentru Oprescu.

- Elena Zaharia de pe strada Spiralei, apare ca semnatara impreuna cu mama sa, care insa este bolnava, " are niste probleme la cap".

- Traian Lungu, un alt semnatar verificat de Cotidianul, este plecat de cinci ani din tara.