DNA a sesizat, astazi, Camera Deputatilor pentru a cere aviz de urmarire penala pentru Miron Mitrea. Miron Mitrea este cercetat pentru luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Cererea DNA va fi discutata in sedinta de maine a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

"Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala fata de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Constructiilor si Turismului in perioada iunie 2003 – decembrie 2004), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006", se arata in comunicatul DNA.

Miron Mitrea este cercetat intr-o cauza disjunsa din dosarul Zambaccian. Mai exact, el este acuzat ca ar fi platit prea putin pentru amenajarea unei case.

Miron Mitrea a sustinut, astazi, ca a aflat de la ziaristi despre faptul ca DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru declansarea urmaririi penale in cazul sau. El a declarat ca ii este indiferent ce va decide Parlamentul in acest caz si a afirmat ca se face prea mult caz pe seama termopanelor din casa mamei sale.

In urma cu trei zile, DNA a sesizat Senatul pentru a cere urmarirea penala a lui Paul Pacuraru, in cazul savarsirii infractiunii de luare de mita. Ministrul Muncii a declarat la Realitatea TV ca "se bucura de acest anunt, pentru ca astfel isi va putea dovedi nevinovatia si se va afla daca Directia Nationala Anticoruptie este sau nu controlata politic".

Curtea Constitutionala a decis, in 10 martie, ca procurorii au nevoie si de avizul Parlamentului pentru a declansa urmarirea penala in cazul ministrilor-parlamentari. Acest lucru insemna ca anchetele penale in cazurile Adrian Nastase, Miron Mitrea, Paul Pacuraru si Codrut Seres nu pot continua decat cu incuviintarea Parlamentului.

Miron Mitrea declara, in emisiunea Discutia Saptamanii difuzata, ieri, de HotNews.ro si BBC, ca nu stie nimic de soarta dosarului sau de la DNA.

Rep: Apropos de dosarul de la DNA se duce catre parlament pentru avizare? Care e soarta lui?

MM: Habar n-am.

Rep: Nu stiti. Dar ce mai stiti de el, asa in general?

MM: Nimic.

Rep: Nu pare sa va mai intereseze.

MM: Nu m-a interesat niciodata foarte tare.

Rep: V-ati linistit ca e nevoie de aviz de la Parlament.

MM: Nu.

Rep: Si ca n-o sa fie dat probabil. Nu?

MM: Nu. O sa vedeti cand o sa apara public, eu n-am vorbit de el.

Rep: Dar de ce nu-l faceti dvs, public?

MM: Pentru ca nu merita.