Ideea candidaturii mele la Primaria Capitalei a fost a lui Miron Mitrea, a declarat Cristian Diaconescu la emisiunea Discutia Saptamanii, realizata de Dan Tapalaga si difuzata duminica de HotNews.ro si BBC. El a precizat ca i s-a propus in urma cu o luna si jumatate, dar ca nu a vrut sa vorbeasca despre candidatura pe fondul luptelor interne. Diaconescu a spus ca Mircea Geoana a gresit in 2004 intrand in cizme, desi nu i se potrivea, dar a precizat da nu vrea sa repete gresela lui.

"In mod public cate vreme lucrurile nu erau decise in interior nu puteam afirma ‘ba da, vreau sa candidez” sau “mi-ar placea sa candidez si urmeaza sa ne luptam in interior din aceasta perspectiva", a declarat Diaconescu, intrebat de ce a negat posibilitatea candidaturii sale. El a precizat ca decizia a fost luata de Biroul Permanent National: "Am intrat cu parerea mea si am iesit cu parerea lor, sa fie foarte clar. In orice caz, candidatura mi-o asum integral si lucrurile merg inainte."

Diaconescu: Voi ramane candidatul in cravata toata campania

Candidatul PSd este de parere ca o campanie electorala prin periferiile Bucurestilor poate fi dusa si fara sa se incalte in cizme.

  • "Veti vedea ca este in regula. Si acei oameni trebuie sa se bucure de demnitatea relatiei cu un primar care nu isi schimba hainele pentru ca ar avea o atitudine oarecum depreciativa in ceea ce ii priveste. Nu inseamna ca acei oameni nu au respectul partenerului bine imbracat, care stie sa le vorbeasca in mod adecvat. Aceasta e o falsa problema, ca aici vin imbracat in costum de haine pentru ca respectul ar fi mai mare fata de cetatenii la care ma adresez. (...) Voi ramane candidatul in cravata toata campania, repet, si fata de atacuri murdare, voi ramane candidadtul in cravata si fata de retorica negativa, pentru ca eu cred, serios, odata ca Bucurestiul n-are culoare politica. Nu e nici PSD-ist, nici PNL-ist nici ce vreti dumneavoastra, este un oras usor exasperat, poate mai mult exasperat care asteapta idei.

Mitrea: Geoana a facut o prostie cat casa. A gresit si Adrian Nastase in 2004

Miron Mitrea, seful campaniei electorale a PSD, a declarat ca sustine ideile lui Diaconescu si ca nu crea ca acesta sa repete greseala strategica facuta de Mircea Geoana cand a candidat pentru aceeasi functie.

  • Eu sunt de acord cu ce spune Cristian Diaconescu. A te duce in periferie nu inseamna sa te duci in cizme, care nu ti se potrivesc, si sa te apuci sa dai mina pe la porti si sa umbli prin piete.(...) Nu ma duc  la periferie sa-mi pun niste cizme, cum a gresit Mircea Geoana. Asa l-au invatat pe el consilierii lui si a fost o prostie cat casa. Nu poti sa te schimbi. A gresit si Adrian Nastase cand facea pe popularul in vara lui 2004 si i-am spus: nu e bine.

Miron Mitrea a declarat ca l-a preferat pe Cristian Diaconescu pentru ca partidul avea nevoie de un candidat intelectual care sa si poata obtine sprijinul organizatiei locale:

  • Am spus ca un intelectual, un om eminamente onest, un om care intelege acea necesitate de a moderniza Bucurestiul pe care n-o intelege chiar toata lumea, in nici n caz nu va avea probleme sa inteleaga ca trebuie mult mai multa civilitate in orasul Bucuresti. (...) Pentru Cristian Diaconescu stiam ca putem obtine sprijinul organizatiei Bucuresti, nu pierduse niciodata o campanie uninominala, nu venea in spate cu o infrangere. O infrangere politica iti marcheaza orice alta candidatura, sa fie foarte clar. Este un om harnic, este un om punctual pentru ca una  dintre problemele pe care organizatia de Bucuresti i le-a reprosat in campanie lui Sorin Oprescu a fost legata doar de punctualitate, deci de capacitatea de a munci in campanie.

Video Diaconescu despre candidatura

Video Diaconescu nu renunta la cravata