Demisia ministrului roman de Externe a intrat si in atentia presei straine. Agentiile de presa si ziarele de peste hotare scriu pe larg, astazi, despre demisia sefului diplomatiei de la Bucuresti, despre scandalul Crulic, care a provocat aceasta demisie, dar amintesc si de gafele fostului ministru.

"Ministrul roman de Externe Adrian Cioroianu si-a anuntat vineri demisia de onoare, ca urmare a mortii unui cetatean roman intr-o inchisoare poloneza", scrie AFP, care preia si declaratiile ministrului roman. France Presse aminteste si ca demisia lui Cioroianu a fost acceptata de premierul Tariceanu. Ziaristii francezi nu uita sa adauge ca demisia sefului diplomatiei de la Bucuresti survine dupa o serie de gafe ale oficialului roman, amintind declaratiile acestuia cum ca Romania ar trebui sa cumpere un teren in desertul egiptean unde sa ii trimita pe raufacatori, dupa ce uciderea unei italience a fost atribuita unui tigan roman.

Si agentia Reuters scrie despre demisia sefului diplomatiei romane in urma mortii unui cetatean roman care a intrat in greva foamei in Polonia si care ajunsese la doar 26 de kilograme la data mortii, amintesc jurnalistii straini. Reuters adauga ca Guvernul de la Bucuresti nu a numit, inca, un succesor pentru Adrian Cioroianu.

"Ministrul roman de externe demisioneaza dupa ce un roman a murit intr-o inchisoare din Polonia", titreaza cotidianul International Herald Tribune, care preia si el fostului sef al diplomatiei de la Bucuresti: "Nu am nicio responsabilitate in acest caz, dar viata unui om este mai importanta decat mandatul meu". Ziarul, care preia o stire a agentiei Associated Press, nu uita sa scoata in evidenta si declaratiile fostului ministru de la sfarsitul summit-ului NATO de saptamana trecuta. El a spus atunci ca logodnica sa, o soprana romanca care i-a acompaniat pe unii dintre oaspetii de la summit, inclusiv Laura Bush, precizeaza ziarul, a fost mai mediatizata decat el in timpul reuniunii de la Bucuresti.