Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a fost validat, luni, de Delegatia Permanenta a PNL, candidat la Primaria Capitalei. "Sunt hotarat sa candidez la Primaria Capitalei din ianuarie 2005", a precizat Orban. Inainte de inceperea Delegatiei Permanente a PNL, Ludovic Orban a declarat ca bucurestenii vor opta pentru PNL, pentru ca s-au saturat de mandatul lui Adriean Videanu.

"Bucurestiul e in mod evident orientat spre centru-dreapta si primarul, cel mai sigur, va fi din zona asta. Oricum, cred ca bucurestenii nu sunt masochisti si s-au saturat de mandatul lui Videanu. Sunt convins ca, daca vor avea de optat intre PDL si PNL, vor alege PNL", a sustinut Ludovic Orban.

Delegatia Permanenta a PNL a stabilit ca stafful de campanie sa fie coordonat, politic, de Bogdan Olteanu, iar, la nivel organizatoric, de secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

Olteanu a declarat ca liberalii au desemnat mai bine de doua treimi din candidatii pentru primariile resedintelor de judet si jumatate din candidatii pentru consiliile judetene.

Conducerea PNL a aprobat si fuziunea cu Actiunea Populara, fuziune ce va fi validata in cadrul unui congres.