Mai mulți parlamentari AUR au protestat joi, în fața liceului Mircea Vulcănescu din Capitală și au împărțit elevilor pliante despre fostul om politic, membru în Guvernul mareșalului Ion Antonescu.

Parlamentari AURFoto: Inquam Photos / George Calin

La protest au participat aproximativ 100 de persoane, potrivit edupedu.ro. Printre participanți s-au numărat și senatorul AUR Claudiu Târziu și deputații AUR, Antonio Andrușceac și Sorin Lavric.

Consiliul profesoral al liceului Mircea Vulcănescu are programată în cursul zile de joi ședință în care se va discuta despre schimbarea numelui liceului în vederea aplicării Ordonanței 31/2002 prin care se interzice promovarea publică a memoriei persoanelor condamnate pentru crime de război. Mai exact se interzice în mod explicit acordarea de nume pentru străzi, instituții sau expunerea de busturi, cu excepția muzeelor, reprezentând persoane condamnate pentru crime de război.

Contactat de HotNews.ro, senatorul Claudiu Tîrziu a confirmat participarea motivând că era necesar un astfel de protest pentru „a apăra memoria unor figuri emblematice ale culturii naționale”. „Am solicitat consiliului profesoral al liceului să nu se lase indus în eroare de tot felul de adversari ai românilor care lucrează prin instituțiile statului așa cum face șeful institutului Elie Wiesel, subordonat Guvernului României și care se ocupă cu demolarea valorilor românești. Prin astfel de acțiuni se incită la antisemitism. În condițiile în care în societatea românească nu există șeful institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian vrea să provoace o reacție de adversitate a românilor față de evrei prin demolarea valorilor românești”, și-a motivat Târziu demersul.

Senatorul AUR a mai spus că daca consiliul de administrație al liceului va decide eliminarea numelui lui Mircea Vulcănescu din titulatura liceului vor ataca decizia în instanță, în contencios administrativ.