Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a cerut vineri, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educaţiei în coaliţie şi în guvern. Dîncu spune că proiectele de lege „trebuie revăzute serios”. În replică, PNL refuză, prin vocea purtătorului de cuvânt, care spune că legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum s-a stabilit în Coaliție.

Ligia DecaFoto: AGERPRES

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educaţiei în coaliţie şi în guvern, potrivit edupedu.ro. „Fiind vorba despre viitorul României nu cred că putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, susține senatorul PSD Vasile Dîncu.

PNL îi răspunde lui Vasile Dîncu, și spune că „există un consens în coaliție și un calendar asumat ferm”.

„Calendarul pe Legile Educaţiei este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Nu înţelegem declaraţiile domnului Vasile Dîncu, mai ales că nu sunt în concordanţă cu cele asumate de PSD în această situaţie. Ce este clar e că Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit. Vor intra pe circuitul de avizare interministerială în Guvern, spre adoptare, după ce experţii partidelor din coaliţie le-au consultat, iar ulterior vor merge în Parlament pentru a fi dezbătute şi votate. E posibil ca dl Dîncu să nu fi fost informat. Nu ştim. Cert este că există un consens în coaliţie şi un calendar asumat ferm pe tema Legilor Educaţiei”, a transmis Stroe.

Reamintim că pe 10 ianuarie, Coaliția PSD, PNL și UDMR au decis ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei astfel încât proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.