Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a scapat nici la Bruxelles de sagetile prezidentiale, chiar daca seful statului a insistat ca "jocurile de acasa, sa ramana acasa". Referindu-se la crearea unei strategii a Uniunii Europene pentru estul continentului , presedintele Basescu a declarat ca aceasta ar trebui sa includa mai multe tari printre care si "Armenia d-lui Vosganian", adaugand imediat printre hohote de ras: "Acolo sunt competentii, la noi sunt ceilalti...la finante, ca medicii sunt buni". Acesta nu a fost singurul schimb de replici. La finalul declaratiei de presa, Basescu l-a intrebat pe Vosganian: "Te iau cu mine in avion, ca mi-ai taiat banii de la transporturi sau te las cu premierul?".

La inceputul lunii septembrie 2007, la finalul unei discutii cu jurnalistii la iesirea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat de tiroida, presedintele Basescu a multumit echipei de medici care l-a operat si, in timp ce-i strangea mana doctorului i-a spus: "In sfarsit vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent".

In septembrie 2007, presedintele Traian Basescu l-a ironizat pe ministrul Finantelor pentru ca a taiat finantarea destinata unor avioane pentru Tarom, nu pentru Presedintie, asa cum pare sa fi crezut Vosganian.

"Varujan Vosganian nu si-a rezolvat problema de incompetenta: a venit sa o consolideze. A lasat sa se inteleaga ca la suparare a taiat doua avioane care erau pentru presedinte si nu si-a dat seama ca a taiat doua avioane pentru Tarom", declara atunci Basescu.

Reactia presedintelui a venit dupa ce la rectificarea bugetara, Guvernul a sters banii alocati initial companiei Romavia, pentru achizitionarea a doua aeronave Airbus, cerute in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, in scopul dotarii Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Basescu a mai declarat vineri, la Bruxelles ca in situatiile in care el si premierul au reprezentat impreuna Romania nu au dat semnale divergente. "Lasati jocurile de acasa, acasa!", a spus seful statului raspunzand intrebarii unui ziarist. Presedintele Basescu si premierul Tariceanu au participat la summitul de primavara al Uniunii Europene.

Reactia sefului statului a venit la o intrebare referitoare la taxa auto, despre care Traian Basescu spusese ca a mai discutat cu premierul si in zilele cat s-au aflat la Bruxelles.