Liberalii vor încerca să formeze o majoritate după votul de miercuri din plenul Parlamentului pentru Guvernul propus de Dacian Cioloş, spune liderul PNL, Florin Cîțu. Întrebat din nou, marți, de jurnaliști dacă este dispus să facă un pas în spate pentru refacerea coaliţiei, premierul demis a răspuns: "Nu înţeleg asta cu pasul în spate. Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici, acum".

Florin Cîțu PNLFoto: Facebook
  • "PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine.
  • Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (...)
  • Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier", a declarat Cîţu, întrebat ce va face PNL după votul de miercuri care prefigurează că Guvernul Cioloș nu va trece.

De asemenea, Cîțu a insistat că decizia PNL este clară - partidul a avut un congres şi are un candidat de premier - preşedintele partidului, adică el - şi "niciun alt partid nu poate să cenzureze o decizie a conducerii liberale".

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate pentru formarea coaliţiei, Cîţu a răspuns:

  • "Nu înţeleg asta cu pasul în spate. Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici, acum. Toţi trebuie să ne asumăm această guvernare.
  • PNL are nişte decizii ale PNL, ele sunt nişte decizii ale PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL".

Întrebat şi dacă estimează că această criză se va prelungi şi va rămâne premier interimar până în primăvară, Cîțu a răspuns: "Eu sper că nu, dar dacă asta va fi decizia politică, veţi vedea că vom putea gestiona această perioadă. Avem resursele, avem şi acest plan pe masă pentru a ne asigura că românii nu suferă de pe urma iresponsabilităţii clasei politice".

De asemenea, chestionat dacă este dispus să negocieze inclusiv cu cei de la PSD pentru formarea guvernului, Cîțu a susținut că va fi aleasă ”cea mai bună strategie pentru PNL şi pentru români".