Premierul Florin Cîţu se declară "dispus" să discute cu USR-PLUS oricând vor dori aceștia, spunând că are încredere că în acest partid "va câştiga raţiunea şi se va delimita de PSD şi AUR".

Citu si Barna in ParlamentFoto: Guvernul Romaniei
  • "USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL.
  • Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic. Plecarea mea din funcţie înseamnă schimbarea programlui de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare.
  • Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile? Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi se va delimita de PSD şi AUR”, a declarat luni Florin Cîţu.

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că nu a discutat nici cu Florin Cîțu, nici cu altcineva din conducerea PNL după congresul acestui partid și anunță din nou că USR-PLUS se întoarce la guvernare doar cu alt premier.

  • "Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor.
  • Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme.
  • Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR-PLUS", a scris pe Facebook, duminică seară, Dacian Cioloș.

Dan Barna a spus și el, tot duminică seară, la Digi 24, că decizia este clară și neechivocă: USR-PLUS nu se întoarce la guvernare cu Florin Cîțu premier.