​USR-PLUS vede o singură cale de a ieși din criza politică: Florin Cîțu să-și dea demisia de la Guvern, iar acest lucru i-l poate cere președintele Klaus Iohannis în întâlnirea de astăzi de la Cotroceni.

Delegația USR la consultari cu IohannisFoto: Presidency.ro

„Înțeleg că astăzi e o întâlnire între președintele Iohannis și Florin Cîțu. Sper că președintele să-i ceară să facă un pas în spate. (...) Poate în al 13-lea ceas Florin Cîțu va face un pas în spate”, a declarat luni deputatul USR-PLUS Ionuț Moșteanu.

El a acuzat totodată încercările de blocare a moțiunii depuse cu AUR.

„​E fără precedent ca o majoritate să blocheze dreptul constituțional de a depune moțiune de cenzură. Parcă de vineri încolo Marcel Ciolacu a primit un ordin și a pus PSD la remorca lui Florin Cîțu”, a spus Moșteanu.

Cât privește semnăturile de pe moțiune pe care și PNL, și PSD le contestă, liderul USR-PLUS a spus că „o semnătură olografă rămâne olografă chiar dacă e scanată sau pe un șervețel”.

"E un abuz ce se întâmplă din partea celor care blochează moţiunea în birourile permanente (...). Parlamentarii sunt sunaţi de membri ai echipei lui Cîţu să îşi retragă semnăturile, promiţându-le lucruri (...). Este inadmisibil să faci acest lucru", a mai spus Moșteanu.