​​Liderul AUR, George Simion, a declarat, vineri, că parlamentarii partidului au fost contactați de liberali și de "un mogul de presă" să nu semneze moțiunea de cenzură. Simion a mai spus că AUR nu vrea să intre la guvernare, ci solicită alegeri anticipate.

George Simion Foto: Hotnews

Au fost contactați parlamentari AUR din partea liberalilor și din partea unui mogul de presă să nu semneze moțiunea de cenzură. (...) Noi ne bazăm pe toți parlamentarii și vor vota. Toți parlamentarii AUR au votat, cu o excepție a unui parlamentar care este în izolare, bolnav de COVID-19. Nu facem nicio alianță cu USR. Parlamentarii noștri au fost sunați inclusiv de un mogul de presă. Avem încrederea că toată lumea se va ține de cuvânt și suntem bucuroși că am demarat acest proces. Noi nu ne dorim să intrăm la guvernare, dorim alegeri anticipate pentru că există o altă configurație politică acum. Sau dorim un guvern de specialiști pentru care AUR are propuneri pentru Ministerul Educației, Transporturi, în afara membrilor AUR”, a declarat George Simion, la Parlament.

Simion a mai spus că este convins că moțiunea împotriva Guvernului Cîțu va trece.

Reamintim că AUR a anunțat că va semna și va vota alături de USR-PLUS moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.