Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți, că solicitările ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, nu se justifică. Orban spune că execuția bugetară actuală nu arată foarte bine, iar absorbția de fonduri europene se bazează doar pe anumite proiecte din anii trecuți, nu pe dosare depuse anul acesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În ceea ce privește Ministerul Transporturilor, opinia mea și a premierului este că solicitările sunt exagerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale și cu execuția bugetară pe primele 7 luni ale anului. Sigur că va fi o creștere de peste 350 de milioane, din datele pe care le avem sunt fonduri suficiente pentru proiectele aflate în derulare. (...)Din punct de vedere al fondurilor europene, Ministerul Transporturilor beneficiază de o cea mai generoasă alocare, numai că până acum au fost absorbiți bani în special pentru proiectele din anii anteriori, mai puțin pentru proiectele depuse după 1 ianuarie. Din analiza pe care am făcut-o este o creștere suficientă.”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL.

Reamintim că la rectificarea bugetară, Ministerul Transporturilor a cerut 2.9 miliarde lei și a primit doar 322 de milioane de lei.