Fostul primar al Capitaeli, Gabriela Firea îl atacă dur pe Nicușor și susține că acesta nu ştie cum funcţionează o instituţie publică. Firea mai spune că actualul primar al Capitalei demonstrează încă o dată nu este pregătit să conducă un oraș de mărimea Bucureștiului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În loc sā se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmāri, noul primar ar trebui sā-si consume timpul pretios pentru cetāteni! El demonstrează, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă.

Problema datoriilor “lăsate de Firea” este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de proisiuniile mincunoase din campanie

Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică!(....)

De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???

Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap…

Sau sā te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de fata, sā te vadā lumea, nu pentru ca esti ecologist!. mai spune fostul primar al Capitalei", scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. .

Primarul Nicuşor Dan a participat joi la dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat de Asociaţia Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei. Nicușor Dan a apreciat că "de zeci de ani maşina nu mai este simbolul prestigiului social" şi a mărturisit că în fiecare zi merge pe jos doi kilometri, de acasă la Primărie.

Acesta a declarat că orașul "este sufocat de mașini" parcate pe trotuar și pe prima bandă, iar prețul parcării trebuie să crească. "E o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată - trebuie să creștem prețul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraș", a subliniat primarul Capitalei.