​Premierul Florin Cîțu a declarat duminică că așteaptă din partea USR-PLUS desemnarea unui nou ministru al Sănătății. Despre miniștrii USR-PLUS care l-au atacat public, Cîțu a spus că aceștia vor fi evaluați pentru ceea ce fac și nu pentru ce spun.

Florin CituFoto: gov.ro

„Aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USR-PLUS, este un portofoliu care revine USR-PLUS, până atunci voi asigura interimatul și mă voi asigura că lucrurile vor funcționa în continuare foarte bine”, a afirmat Cîțu, duminică, într-o declarație acordată presei după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Despre „tot ce înseamnă discuţii politice, acestea vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice”, a completat Florin Cîţu.

Întrebat despre atacurile dure la adresa sa din partea miniștrilor USR-PLUS după demiterea lui Vlad Voiculescu, precum cel lansat de ministrul transporturilor Cătălin Drulă, premierul a spus că nu vrea să comenteze declarațiile miniștrilor și a dat asigurări că membrii Cabinetului vor fi evaluaţi pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun.

„Am spus că nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. Am spus acest lucru și înainte. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac și nu pe ceea ce spun. (...) Îi asigur pe membrii Cabinetului că opiniile lor personale sunt opiniile lor personale. Îi voi evalua de fiecare dată pentru ceea ce fac și nu pentru ceea ce spun că fac”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu a primit de la toţi miniştrii Cabinetului său fişele de evaluare. „Nu de la toţi miniştrii, o să vă spunem mâine care sunt ministerele de unde nu am primit. Sunt mai multe ministere, vreo cinci, majoritatea de la USR-PLUS”, a afirmat Cîțu.

Cîțu a mai afirmat că, în ciuda discuțiilor din ultimele zile, coaliţia de guvernare „poate merge mai departe”. „Coaliția este acolo să guverneze. Cred că trebuie cu toții să înțelegem că există o diferență între actul politic, ceea ce se întâmplă în Parlament, și actul de guvernare”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă este de acord cu un nou protocol la nivelul coaliţiei, prin care partenerii să fie consultați în cazul demiterii unui ministru, Cîțu a răspuns că el își va exercita funcția de premier „așa cum spune Constituția României, de fiecare dată”.

Întrebat de asemenea dacă este de acord cu declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit căreia un ministru care își atacă premierul trebuie să își facă bagajele, Cîțu a replicat că „este o declarație foarte bună a domnului președinte”.