Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că România ar trebui să adopte modelul francez în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta trebuie să fie prezentat în Parlament, a explicat Ciolacu în urma unei întâlniri cu ambasadorul Franței în România.

Marcel CiolacuFoto: PSD

Liderul opoziției s-a întâlnit luni cu ambasadorul Franței la București pentru a vorbi despre fondurile pe care UE le pune la dispoziția țărilor membre pentru redresarea economică.

Guvernul trebuie să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament deoarece este vorba despre o șansă istorică de reformare a României, a explicat Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Am discutat astăzi cu E.S. doamna Ambasador Laurence Auer despre experiența Franței în ceea ce privește accesarea profesionistă a instrumentelor financiare pe care statele membre ale UE le au la dispoziție pentru redresarea economică post-pandemie. Consider că și România trebuie să preia modelul Franței, astfel încât Planul Național de Redresare și Reziliență să fie prezentat în Parlament. Revenirea la o viață normală este o prioritate absolută, dar este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noștri europeni în plan economic pentru a nu rata o șansă istorică de reformare și dezvoltare a României”, scrie în mesajul lui Ciolacu.