In campania din 2004, PSD a comandat firmei RP Media Production circa 17.000 de caciulite si fulare cu sigla partidului, in valoare de 120.000 ron, dar a uitat sa plateasca. Firma pagubasa a contactat colectorii de debite Urban si Asociatii pentru a recupera paguba si astepta marti o reesalonare a platilor din partea PSD. Trezorierul partidului, Aristide Roibu, spune insa ca nu stie nimic de datorie, dar da asigurari ca daca debitul e real, PSD va plati. Media Production apartine jurnalistului Radu Preda, redactor sef la Saptamina financiara.

Intre cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2004, Consiliul national al PSD a comandat 17.000 de caciulite si fulare cu sigla PSD. Caciulitele si fularele albastre, cu discreta sigla intr-un colt, asortate la canadienele albastre si umflate cu puf, pentru a da forta si volum, au identificat partidul in campanie. Fara prea mult succes insa, avind in vedere ca PSD a pierdut alegerile. Din acest motiv, probabil, social-democratii au uitat sa-si mai plateasca datoriile.

In anul 2005, deoarece Fiscul blocase conturile societatii RP Media Production din cauza TVA neachitat aferent contractului, PSD a platit o parte din suma, dupa care a disparut in peisaj. Cu toate insistentele, partidul nu a mai putut fi determinat sa scoata vreun ban din buzunar.

Firma insa a fost obligata de lege sa plateasca nu doar TVA, ci si impozitul pe profit, dobinzile urcind la suma de 30.000 ron. RP Media Production s-a adresat firmei de colectare de debite Urban si Asociatii pentru a recupera banii.

Urban si Asociatii a informat presa despre toata tarasenia, mai ales ca PSD se angajase ca pina marti, 26 februarie, sa prezinte un plan de esalonare de plata. "Speram sa gasim un partener de dialog. Daca pina la 1 martie 2008, debitul principal si dobinzile nu vor fi acoperite, RP Media Production va fi nevoita prin avocati sa actioneze in fata instantei", declara Urban si Asociatii.

PSD se face ca nu stie

Trezorierul partidului, Aristide Roibu, declara ca nu stie nimic nici despre contract, nici despre datorii. " Or fi, eu nu stiu. Nu am vazut nicio solicitare de plata", a declarat Roibu pentru HotNews.ro. In tot cazul, Roibu da asigurari ca "orice datorie dovedibila, reala, va fi platita, chiar daca este in afara termenului de prescriere. Am platit datorii si dupa cinci ani de zile, daca le-au dovedit", sustine Roibu.

Trezorierul PSD nu stie nici ca astazi partidul, de ai carui bani de ocupa, s-a angajat sa prezinte o reesalonare a platilor.

Media Production apartine lui Radu Preda

RP Media Production este o firma care se ocupa de consultanta pentru afaceri si management, apartinind jurnalistului Radu Preda. Incepind din 2005, Preda este redactor sef la Saptamina financiara, revista scaosa de trustul Impact al lui Dan Voiculescu.

Intre 2003 si 2004 jurnalistul, plecat de la Evenimentul zilei, a fost administrator la RP Media Production, firma care a facut fularele si caciulitele pentru PSD.

PSD, rau platnic cu traditie

In 2007 PSD se zbatea in dificultati financiare serioase. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi si Ministerului Finantelor suma se ridica la 80 miliarde lei, dar PSD a declarat celor doua institutii o suma mult mai mica.

La vremea respectiva, Miron Mitrea, secretar general al PSD, spunea ca datoriile s-ar datora sediilor si diferitelor contracte neplatite.

Acum, trezorierul Aristide Roibu, il ia pe " nu stiu" in brate. Nu stie nici cite datorii mai are partidul, nici cit a platit si nici de unde provin sumele. Tot ce stie este ca partidul le va plati. Cindva.