Pe final de campanie electorală, Ludovic Orban a făcut, joi, apel la români să iasă duminică la vot și să acorde încrederea PNL, precizând că „neatenția” din urmă cu patru ani, când prezența a fost redusă, a adus PSD la putere, social-democrații fiind la un pas de a „captura România”.

Ludovic Orban, lansare program guvernareFoto: Hotnews

„Dragi români, în urmă cu 4 ani, în decembrie, mulți dintre noi au crezut că nu e important să vină la vot. Profitând de această neatenție PSD a câștigat alegerile și aproape a capturat România. (...) 6 decembrie reprezintă un moment de cotitură. Avem șansa ca România să se îndrepte în direcția corectă. Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi”, a spus premierul.

Orban a insistat că procesul de votare nu pune în pericol sănătatea oamenilor, Guvernul luând toate măsurile necesare. „Chiar dacă multi au încercat să vă sperie vă garantez că nimeni nu va avea sănătatea pusă în pericol”, a spus el.

„Alegerile din 6 decembrie sunt si despre cum va arăta România. Vor defini drumul României în următorii ani. Sunt despre bun simt, omenie, responsabilitate, onestitate, corectitudine, competență. Am câștigat ultimele trei alegeri, europarlamentare, prezidențiale și locale. Alegerile parlamentare sunt alegerile decisive. Toți românii care au avut încredere în noi trebuie să vină la vot”, a mai spus Orban.

Premierul a insistat că Planul Național de Dezvoltare va duce la redresarea economiei și a amintit de proiectele de investiții și de fondurile europene care vor fi alocate României de UE.