VIDEO Prima dezbatere pentru parlamentare. Sighiartău(PNL): Nu cred că se mai impune o carantinare națională / Rafila(PSD): Scăderile din ultima perioadă nu sunt reale / Ponta: Ne vom bate la propriu, nu doar la figurat, pentru deschiderea școlilor

de C.D.     HotNews.ro
Miercuri, 2 decembrie 2020, 20:15 Actualitate | Politic


Dezbatere electorală
Foto: captura video
​Lideri ai partidelor parlamentare au participat la o dezbatere la Digi 24 înaintea alegerilor de duminică. La confruntarea electorală au participat Robert Sighiartău(PNL), Dacian Cioloș(USRPLUS), Eugen Tomac(PMP), Tanczos Barna(UDMR), Victor Ponta(Pro România) și Alexandru Rafila(PSD).

Desfășurarea dezbaterii și cele mai importante declarații mai jos:​Veți susține carantina națională?

Eugen Tomac(PMP): Dacă se va menține această stare de astăzi trebuie luată în calcul această măsură.
Robert Sighiartău(PNL): Nu cred că se mai impune o carantinare națională.
Victor Ponta(Pro România): Răspunsul meu e categoric nu.
Alexandru Rafila(PSD): Declarațiile trebuie coroborate cu realitatea. Scăderile din ultima perioadă nu sunt reale.
Tanczos Barna(UDMR): Decizia trebuie luată la nivel local.
Dacian Cioloș(USRPLUS): Carantina națională e o decizie extremă care trebuie luată în situații extreme. Din punctul nostru de vedere nu trebuie să se impună carantina națională.

Eugen Tomac întrebare pentru Rafila: PSD va susține proiectul de lege pentru reforma în sănătate?
Alexandru Rafila: Cu siguranță, va susține. Avem nevoie de legi sectoriale. Vom lucra ca aceste legi să treacă prin Parlament.

Robert Sighiartău întrebare pentru Alexandru Rafila despre spitalele regionale:
Alexandru Rafila: Am fost consilier onorific al ministrilor sănătății. primii care au propus dezvoltarea spitalelor regionale au fost cei de la PNL. Pregătirea sistemului de sănătate în cursul verii nu a existat.
Replică Robert Sighiartău: Partidul pe care îl reprezentați a promis 8 spitale regionale și nu a făcut nimic.

Victor Ponta întrebare pentru Dacian Cioloș: Ai avut acces la mai multe date, cum evaluezi intervenția ISU la Colectiv? Ce măsuri s-au luat în 2016 pentru a trata marii arși.
Dacian Cioloș: În 2016 s-au luat măsuri pentru a trata arșii. Evaluarea ISU am făcut-o, a fost un raport al Corpului de control. Din păcate, Dl Arafat a făcut această structură în jurul dânsului. Noi căutăm mereu tătuci.
Replică Victor Ponta: Cu siguranță, dl Iohannis nu ar fi decorat un vinovat pentru Colectiv, pe dl Arafat.

Alexandru Rafila întrebare pentru Robert Sighiartău: Având în vedere că testările s-au redus cu 60% în ultimele 4 zile, spitalele sunt supraaglomerate, care este punctul dvs de vedere?
Robert Sighiartău: Președintele, premierul și ministrul Sănătății au luat cele mai bune decizii. Până acum nu s-a investit în sănătate. Noi am investit 1,3 miliarde de euro până în acest moment.
Alexandru Rafila: Trebuie să vă asumați numărul mare de morți și cazuri în ATI din următoarele săptămâni din cauza inacțiunii.

Tanczos Barna întrebare pentru Alexandru Rafila: E nevoie de spitale regionale?
Alexandru Rafila: E nevoie, dar nu reprezintă cheia pentru sistemul de sănătate. Noi trebuie să milităm pentru accesul universal la serviciile de sănătate. Avem o piramidă răsturnată. Un pachet de servicii medicale preventive nu le oferă spitalul.

Dacian Cioloș întrebare pentru Alexandru Rafila: Susțineți depolitizarea sistemului de sănătate.
Alexandru Rafila: Da. Vreau să vă adresez întrebarea pe care voiam să vă o adresez: ne veți susține în parlament pentru depolitizarea și profesionalizarea în sănătate. Trebuie să facem un management profesionist la spitale.
Dacian Cioloș: Îmi pare rău să aud vorbe ca în 2016 când dl Dragnea promitea spitale regionale.
Alexandru Rafila: Mă comparați cu dl Dragnea?
Dacian Cioloș: Vă compar cu partidul.

Va primi educația 6% din PIB?

Dacian Cioloș: Educația va avea într-un guvern din care USR-PLUS va face parte de toate fondurile care pot fi absorbite. Sunt fonduri europene care n-au fost folosite.
Tanczos Barna: Nu sunt de acord cu politizarea sistemului de învățământ. În Harghita nu este situația asta. Susținem 6% din PIB.
Alexandru Rafila: Educația și Sănătatea sunt domenii prioritare dacă vrem ca această tară să se dezvolte. Atingerea acestui prag de 6% e un desiderat normal pe care orice partid trebuie să-l respecte.
Victor Ponta: Eu vă garantez că începând cu 7 decembrie ne vom bate, la propriu, nu doar la figurat, ca școlile să fie deschise. Povestea cu 6% nici dvs nu cred că o mai credeți. Banii pentru educație se dau din buget, nu din PIB. Ar trebui să ajungem cu bugetul la cel puțin 40% din PIB.
Robert Sighiartău: PNL a introdus educația între prioritățile de guvernare. Avem alocată o sumă de 1 miliard din PNRR care se vor duce spre educație.
Eugen Tomac: Avem o realitate destul de dură: aproape un milion de copii nu au acces la educație. Cred că vom reuși când vom renunța la politizarea sistemului de învățîmânt.

Dacian Cioloș întrebare pentru Victor Ponta: Ce sancțiuni trebuie pentru plagiate?
Victor Ponta: Am făcut facultate, am învățat. Terminati cu turnătorii și colegii care declară școli pe care nu le-au făcut. Trimiteți-i la școală.

Tanczos Barna întrebare pentru Dacian Cioloș: Având în vedere că ați retras Sumuleu Ciuc, cum trebuie să vină reforma educațională pentru minorități?
Dacian Cioloș: Nu am retras. Minoritățile au nevoie de educație în limba maternă. Au nevoie și o adaptare a modului în care se predă limba țării în care trăiesc. Limba maternă riscă să-i izoleze.

Alexandru Rafila întrebare pentru Tanczos Barna: Având în vedere că guvernul actual a închis școlile, cum vă gândiți să oferiți acces egal la educație copiilor din zonele defavorizate?
Tanczos Barna: Nu suntem de acord cu închiderea școlilor. E nevoie de prezență fizică în școală. În programul UDMR am propus ca elevii și profesorii să primească sprijin financiar: 2.500 pentru profesori și 1.500 pentru elevi.

Victor Ponta întrebare pentru Robert Sighiartău: Susțineți propunerea ca școlile să se deschidă și alocațiile să fie dublate?
Robert Sighiartău: Școlile sunt închise pentru că e o mobilitate în jurul școlii care duce la infectare. PNL a dublat alocațiile de două ori, în 2015 când dvs v-ați opus și în 2019.

Robert Sighiartău întrebare pentru Victor Ponta: Reforma în educație poate fi făcută de oameni fără valori și principii?
Victor Ponta: Ați băgat bani, lăsați copiii să meargă la școală.

Eugen Tomac întrebare pentru Victor Ponta: Considerați că pentru sistemul academic actual plagiatul e o vulnerabilitate?
Victor Ponta: Cu turnători la securitate, cum e tatal tău Băsescu nu se poate, Regret că șeful tău...
Eugen Tomac: Dottore, răspunde la întrebare.
Dacian Cioloș: Plagiatul a fost dovedit.
Ponta: De voi.

Despre infrastructură

Eugen Tomac întrebare pentru Robert Sighiartău: Va finanța viitorul Guvern autostrastăzile Nordului și Unirii?
Robert Sighiartău: Infrastructura e o prioritate pentru Guvernul PNL. Susțin autostrada Nordului.

Robert Sighiartău întrebare pentru Tanczos Barna: În ce măsură credeți că dezvoltarea Clujului a jucat un rol pentru armonia dintre maghiari și români?
Tanczos Barna: A avut un rol. Infrastructura Clujului și a orașelor din Transilvania s-a schimbat în ultimii ani. UDMR a avut propuneri concrete.

Victor Ponta întrebare pentru Alexandru Rafila: Îmi arătați unde e spitalul metropolitan Carol Davila de care a zis Gabriela Firea?
Alexandru Rafila: Există spitalul Carol Davila, în centrul orașului, finanțat de Primărie. Cred că e bună carte de viztă a primăriei.

Alexandru Rafila întrebare pentru Victor Ponta: De ce nu e gata Comarnic-Brașov?
Victo Ponta: E o întrebare dureroasă. Eu cred că undeva în afara României s-a decis ca Europa occidentală să se oprească la Carpați.
Alexandru Rafila: Mi se pare că România duce lipsă de viziune.

Tanczos Barna întrebare pentru Eugen Tomac: Ce veți face pentru autostrada Transilvania?
Eugen Tomac: Nu poate fi finanțată din fonduri europene. Cred că autostrada Transilvania trebuie să rămână o prioritate. Pentru a avea mai mulți bani la buget prioritatea e digitalizarea.

Dacian Cioloș întrebare pentru Tanczos Barna: UDMR nu a avut obiective prioritare pentru infrastructură, veți susține un guvern care are această prioritate?
Tanczos Barna: Sunt sigur că în programul nostru figurează prioritățile de infrastructură din Transilvania.

Vă veți vaccina antiCOVID?

Eugen Tomac: Da, abia aștept să sosească vaccinul în țară. Am convingerea că vaccinul va fi sigur.
Robert Sighiartău: Da, voi folosi acest tratament astfel încât să nu fiu un pericol pentru cei din jur.
Victor Ponta: Da. Nu trebuie să fie obligatorie această vaccinare.
Alexandru Rafila: Evident, voi face acest lucru după ce va fi autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Asumarea politică a acestui vaccin nu e un lucru bun.
Tanczos Barna: Trebuie să avem încredere în oamenii de știință. Cred că avem nevoie de o informare clară.
Dacian Cioloș: Voi lua o decizie după ce voi avea toate informațiile pertinente.

Întrebări despre economie

Dacian Cioloș întrebare pentru Robert Sighiartău: Cum ați ajuns la concluzia că PNL a absorbit cele mai mari fonduri?
Robert Sighiartău: Se vede foarte clar. S-au atras foarte mulți bani europeni și se vede pe autostrăzile pe care circulă deja românii.

Tanczos Barna întrebare pentru Robert Sighiartău: Credeți că ați ajutat suficient de mult IMM-urile?
Robert Sighiartău: Peste 1 miliard de euro au fost puse la dispoziția companiilor afectate de coronavirus. Vor veni alte 500 de milioane.
Tanczos Barna: Debirocratizarea este o provocare.

Alexandru Rafila întrebare pentru Eugen Tomac: O să susțineți o reducere a salariilor ca în 2010, dacă se va pune această problemă?
Eugen Tomac: Prioritatea noastră e să dăm țării un guvern imediat după alegeri. Nu discutăm despre criza din urmă cu 10 ani. Nu cred că va fi cazul să punem în discuție tăieri.

Victor Ponta întrebare pentru Eugen Tomac: Cum mai ieșiți pe stradă cu Băsescu în frunte care și-a bătut joc de toți românii?
Eugen Tomac: De impostură în politică ați auzit?
Victor Ponta: Da, la Băsescu.
Eugen Tomac: Dvs, împreună cu Dragnea ați nenorocit această țară.

Robert Sighiartău întrebare pentru Eugen Tomac: Veți susține programul PNL de guvernare în privinta digitalizării?
Eugen Tomac: Avem o viziune în ceea ce privește digitalizarea. România trebuie să se lupte să aibă un centru pentru inteligență artificială.

Eugen Tomac întrebare pentru Dacian Cioloș: Ce măsuri trebuie luate pentru a elimina risipa?
Dacian Cioloș: Trebuie transparentizare. Trebuie redusă birocrația.

Reforma legislativă

Eugen Tomac întrebare pentru Tanczos Barna: Cetățenii români au decis că vor 300 de parlamentari. UDMR va vota?
Tanczos Barna: Eu cred că fără modificarea constituției reducerea numărului de parlamentari este nerealistă. Suntem pentru o reducere a numărului de parlamentari.

Robert Sighiartău întrebare pentru Dacian Cioloș: PNL pentru a implementa reformele are nevoie de parteneri onești. Am văzut la colegi din USR că au început să atace lideri ai PNL, ne putem baza pe dvs?
Dacian Cioloș: Absolut. Nu vor fi atacuri cât ne bazăm pe încredere, nu mințim, punem în practică reforme și PNL se va ține de cuvânt. dar tot timpul vom spune adevărul.

Victor Ponta întrebare pentru Tanczos Barna: În 2013 UDMR mi-a pus o condiție pe care am respins-o, Minority Safe Pack. Veți cere același lucru pentru intrarea la Guvernare?
Tanczos Barna: Ați pierdut procesul la Curtea Europeană. Sunteți singurul prim ministru. Această inițiativă e pe masa Parlamentului European. E o problemă de legislatie europeană. Dacă parlamentul European va susține, nu se va mai pune problema dacă PNL, PSD sau UDMR vor.

Alexandru Rafila întrebare pentru Dacian Cioloș: Susțineți legea vaccinării?
Dacian Cioloș: Fiecare om trebuie să decidă. Orice mecanism prin care să încurajăm oamenii să se vaccineze trebuie încurajat.

Tanczos Barna întrebare pentru Victor Ponta: Europa înseamnă altceva decât gândiți dvs.
Victor Ponta: Eu sunt Pro România, nu Pro Ungaria.
Tanczos Barna: România nu înseamnă doar Victor Ponta. Norocul nostru e că sunteți sub 5%.

Dacian Cioloș întrebare pentru Eugen tomac: Veți susține eliminarea imunității parlamentare?
Eugen Tomac: Categoric da. Trebuie să avem imunitate doar pentru declarațiile politice.

Parteneriat civil, pro sau contra?

Dacian Cioloș: Sunt drepturi individuale. Da, așa cum România s-a angajat să o facă.
Tanczos Barna: E dreptul fiecăruia cum să trăiască, un bărbat și o femeie. Suntem pro această soluție
Alexandru Rafila: Trebuie să fie o expresie la nivelul României așa cum este la nivelul UE.
Victor Ponta: Sunt împotriva dreptului de a adopta pentru familiile formate din persoane de același sex.
Robert Sighiartău: Toate comunitățile s-au format în jurul familiei. Acest lucru trebuie întărit.
Eugen Tomac: Trebuie să respectăm toți cetățenii. Considerăm că e nepotrivită o asemenea abordare acum. Poziția noastră va fi în cel mai bun caz de abținere, dacă nu împotrivă.

Cum ați vrea să-și amintească oamenii după următorii patru ani?

Eugen Tomac: Aș vrea ca legea pentru reducerea numărului de parlamentari să fie adoptată. Aș vrea ca Autostrada Unirii să fie realizată.
Robert Sighiartău: Îmi doresc să mă întâlnesc cu oameni cărora să le spun ce am făcut pentru ei. Îmi doresc ca România să se dezvolte, să nu mai facem diferență între România, Austria, Italia sau Spania.
Victor Ponta: În 2012 am scos țara din criză, iar în 2015 România era în direcția bună. Cred că pot să conduc încă o dată ca să ieșim din criză.
Alexandru Rafila: Ca să facem promisiuni avem nevoie de speranță. Ne dorim două domenii cheie, educația și sănătatea, să facă față cerințelor acestei țări.
Tanczos Barna: Aș vrea să spun că efortul nostru nu a fost degeaba. Că am contribuit la schimbarea infrastructurii, a sistemului de învățământ.
Dacian Cioloș: USRPLUS aș vrea să fie forța politică ce declansează un proces de reînnoire, ce livrează rezultate, începând să construim pe un fundal sănătos fără hoție, fără penali și impostură.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9125 vizualizari

 • -25 (29 voturi)    
  Rafila (Miercuri, 2 decembrie 2020, 20:39)

  MihaConstantinescu [utilizator]

  Nu am votat niciodata cu partidul pe care il reprezinta dar nu pot sa observ ca e o distanta de la cer la pamant intre el si restul participantilor. Toti o dau inainte cu spitalele regionale iar unul ne explica ca asa a zis Dl Presedinte :)).
  Pacat.....
  • +21 (27 voturi)    
   Bati campii! Nu te-ai prins! (Miercuri, 2 decembrie 2020, 20:55)

   AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui MihaConstantinescu

   Rafila spune exact ce spune Ciolos, de parca n-ar fi avut nicio legatura cu PSD, desi a mai fost membru PSD acum cativa ani. Pur si simplu fura discursul corect pentru a pacali fraieri ca tine.
   Ciolos e mult peste toti! Are verb, nu e arogant, i-a pus la punct pe rand, mai ales pe Rafila. Superb!
  • +14 (16 voturi)    
   Da, pentru ca e medic ,ceilalti nu sunt (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:17)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui MihaConstantinescu

   dr Adrian Wiener de la USR sustine acelasi lucru ca si Rafila - solutia nu este la spitalele regionale ci la sistemul de preventie si medicina de familie. Si spre deosebire de Rafila Wiener are rezultate palpabile precum legea de reducere a acizilor trans in produsele alimentare care cresc rata de mortalitate in mod semnificativ. El s-a zbatut 4 ani, PSD a respins-o cat timp a fost Dragnea si abia in 2020 au schimbat directia. Este haios ca Rafila a spus intr-un articol ca programul USR pe sanatate seamana destul de mult cu cel al PSD. In ce priveste PNL si PMP - acolo e doar multa, multa prostie, niciun fel de viziune pe sanatate. USR are de departe oameni mult mai buni decat tot ce e partea dreapta in toate domeniile ( juridic, sanatate, educatie, agricultura, finante). Desi nu l-am agreat pe Ciolos niciodata, trebuie sa recunosc ca a adus oameni noi , mai profesionisti in USR+.
   • -8 (14 voturi)    
    Raspuns (Miercuri, 2 decembrie 2020, 22:30)

    MihaConstantinescu [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Sincer am tot respectul pentru Dl Dr. Wiener si din pacate este unul dintre putinii specialisti cu care USR se poate mandri. Nu e un mare secret ca aici sunt foarte multi simpatizanti USR dar opinia mea este ca nu se face primavara cu o floare. Din pacate am avut de a face cu sinistrii Ghinea, Drula, Pop, Barna si din pacate pot spune ca nu cu genul asta de abordare ajungi sa faci ceva. Oamenii vorbesc frumos dar in spatele cortinei fac fix ca popa :p.

    Din toata gasca asta Dacian e cel cu bun simt dar din pacate nu are nici un control....
    • +12 (14 voturi)    
     daaa stim ca tu esti psd-ist... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 23:05)

     Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui MihaConstantinescu

     daaa stim ca tu esti psd-ist...

     daca te-ai uita la Plus si la USR ai vedea cati au facut cariera in afara tarii, nu in roMANIA la stat.

     Dar stim, tu esti cu limba pentru Dragnea... asa ca lasa ciocu' pe aici.
    • +3 (5 voturi)    
     Asta era modelul celor vechi din USR (Joi, 3 decembrie 2020, 7:42)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui MihaConstantinescu

     Daca te uiti atent la candidatii USR+ de acum, o sa vezi un nivel de profesionalism net mai ridicat. Au niste prezentari facute pe site-ul lui Barna cu candidatii si eu am ramas surprins de complexitatea problemelor puse si de coerenta viziunii lor atat in domeniul judiciar cat si in domeniile agricultura, medical, educational. Sunt singurii care au propus scoala 8-5 , viziune fantastica ce ar reduce analfabetismul din Romania, ce ar ajuta milioane de copii de care nu se ocupa nimeni acasa. La fel in sistemul juridic au trecut de la spectacol la lucruri pragmatice despre cum sa reduce timpul proceselor, etc. E drept ca mai exista si fanatism dar este estompat din ce in ce mai mult. Eu eram hotarat sa nu votez fiind dezamagit de modul cum a gestionat Barna alegerea candidatilor dar acum consider ca a facut bine ca a inlocuit multi din cei care doar dadeau din gura. In ce priveste lista de mai sus, Ghinea e clar un papagal, pe Barna l-am reevaluat , nu ca ar fi cine stie ce om politic ca nu e dar totusi nici nu a facut prostii mari, Drula este ok, nu am ce sa-i reprosez, e un tip radical dar este nevoie de radicalism daca vrei sa te lupti cu panaramele din PNL. Mie mi se pare ca USR+ combina azi profesionalismul cu un radicalism care poate impinge lucrurile inainte. E clar ca au trecut de la infantilismul ultimilor 4 ani la alte idei. De fapt asta e avantajul unor oameni cu cap la conducere, pot schimba macazul. La PNL nu exista oameni cu cap, Orban si Iohannis sunt niste mediocritati intelectuale si profesionale si in jurul lor roiesc interesele de afaceri.
  • +12 (12 voturi)    
   Ciudat ca Rafila f.zelos zice ca nu e nevoie de sp (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:19)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui MihaConstantinescu

   spitale...cum i-a schimbat perspectiva asumarea psdismului....ma intreb cum mai merg castigurile din invartelile cu Cercel...
   • +11 (11 voturi)    
    Rafila a fost sef la Cantacuzino... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 23:06)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    Rafila a fost sef la Cantacuzino... cand isi dadea ultima suflare.
 • +17 (19 voturi)    
  Cel mai pe alaturi e Ponta Plagiatorul (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:20)

  UnOarecare [utilizator]

  Chiar ca numai tampit sa fi sa-l votezi pe balonul asta de sapun...
 • +17 (19 voturi)    
  dottore (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:25)

  Ike [utilizator]

  dottore cel mai prost dintre toti, si cel mai arogant, si cel mai prost ceva de speriat.
 • +16 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:34)

  [anonim]

 • +13 (15 voturi)    
  Tonta (Miercuri, 2 decembrie 2020, 21:46)

  mitg [utilizator]

  Eternul prostanac pe langa Geoana pare mare domn.
 • -4 (8 voturi)    
  scarbos (Miercuri, 2 decembrie 2020, 22:04)

  zgubilitix [utilizator]

  absolut scarboasa dezbaterea
 • -11 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 decembrie 2020, 22:53)

  [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
   lasa ca da PSD proiect sa mai dea si la primari... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 23:07)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui

   lasa ca are PSD proiect sa mai dea si la primari...

   sa vezi ce o sa sari sa votezi PSD.
 • -10 (10 voturi)    
  Hahaha (Miercuri, 2 decembrie 2020, 23:23)

  Florinm11 [utilizator]

  Chiar v ați uitat la tristețea aia de emisiune?
 • +10 (10 voturi)    
  Ponta (Joi, 3 decembrie 2020, 7:05)

  Costi888 [utilizator]

  Trompeta PSD de ani de zile, care a pus invatamantul pe butuci, plagiatorul sef, se “bate” pentru deschiderea scolilor.. ce ironie a sortii. Ce ne am face noi fara Ponta..
 • +2 (2 voturi)    
  parcă-l (Joi, 3 decembrie 2020, 10:11)

  nahir [utilizator]

  văd pe ponta în ringul de box pregătit să se bată la propriu pt. deschiderea școlilor.
  Cine să-i fie adversarul? mircea badea? Nu de alta, dar ăsta rezistă măcar 5 secunde în picioare și nu-i poate bănui nimeni de blat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by