După ce a aruncat în aer negocierile cu USR-PLUS pentru o majoritate în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean, PNL Timiș a semnat vineri protocolul cu echipa primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz, însă în document nu este menționată și împărțirea funcțiilor în CL și CJ, așa cum a cerut primarul Fritz. El a primit de la liberali termen până luni să semneze documentul.

HotNews.roFoto: Hotnews

PNL Timiș a anunțat, pe Facebook, că președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a semnat astăzi parteneriatul pentru Timiș și Timișoara cu USR-PLUS: "Alin Nica a semnat protocolul cu USR-PLUS, oare semnează și Fritz?".

Nica a semnat protocolul în conferință de presă, însă în document nu sunt trecute și funcțiile de viceprimari și vicepreședinți de CJ, respectiv modul în care vor fi împărțite între PNL și USR-PLUS.

Alin Nica a argumentat din nou că nu a semnat joi protocolul pentru că nu este de acord cu declarațiile deputatului USR-PLUS Cătălin Drulă, care face parte din comisia de negociere și care "de pe treptele prefecturii, la depunerea listelor candidaților USR-PLUS la parlamentare, a spus că noi am venit la negocieri să negociem funcții, când de fapt era invers". "Am vrut să le testez sinceritatea celor de la USR PLUS, să vedeam dacă propunerea este sinceră și onestă. Discuțiile au fost pozitive”, a susținut Nica, care este președintele ales al CJ Timiș, potrivit tion.ro.

El a mai susținut că Dominic Fritz (USR-PLUS), primarul ales al Timișoarei, a mototolit protocolul când a fost vorba să îl semneze, nefiind de acord că în el nu era trecută și împărțirea funcțiilor.

  • "Chiar am vrut să-l semnez. Când am ajuns să discutăm despre comunicatul de presă, care făcea referire la funcții, reacția intempestivă a lui Dominic a fost să mototolească protocolul!. Cred că zilele ce vor veni vor constitui un prilej bun pentru partenerii noștri să se răzgândească. La urma urmei, cei care pierd sunt oamenii.
  • Am făcut acest demers simbolic, nu doar simbolic, dar și practic, pentru a aplica voința cetățenilor. Nici nu a existat paragraful în acest document care să facă trimitere la o funcție. (…) Proiectele cuprinse în protocol sunt programele câștigătoare la alegeri, pentru noi pot fi literă de lege în a le susține în consiliul local și județean, chiar și fără semnătura celor de la USR PLUS în acest protocol”, a mai susținut Nica.

Reamintim că, după trei zile de negocieri PNL - USR-PLUS pentru o alianță la nivel local pentru Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara, echipa primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a fost anunțată de către liberali că nu vor mai încheia acordul de colaborare. Cu 5 minute înainte de conferința de presă programată pentru a anunța încheierea acestei alianțe.

Ulterior, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, le-a dat liberalilor termen până luni să se hotărască dacă vor alianță cu USR-PLUS pentru o majoritate în Consiliul Local și Consiliul Județean, prin semnarea unui parteneriat administrativ, el spunând că în caz contrar va fi "nevoit" să găsească "alte soluţii".

Președintele ales al CJ Timiș, Alin Nica, lider al filialei PNL, a reacționat pe Facebook, spunând că îl "întristează" să vadă "cum frustrarea și imaturitatea politică minează o relație de colaborare care ar putea aduce beneficii Timișoarei și întregului județ".