Gabriela Firea a declarat miercuri că s-a consultat cu colegii din Bucureşti în ceea ce priveşte lista pentru Consiliul General. Firea spune că organizaţiile partidului au avut "mână liberă" de la Marcel Ciolacu să decidă în această privinţă, iar adversarii săi "cu siguranţă" ar fi avut ceva de reproşat şi dacă ar fi propus "bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti".

Gabriela Firea, Petre Roman, Anghel IordanescuFoto: AGERPRES

"M-am consultat cu colegii mei de la Bucureşti, ştiu la ce faceţi referire. Este un lucru foarte bun faptul că domnul preşedinte Marcel Ciolacu ne-a dat mână liberă tuturor preşedinţilor de organizaţii, deci şi în ţară, nu doar la Bucureşti, pentru a decide de comun acord cine să fie colegii care ne reprezintă în Consiliul General. Şi, da, m-am consultat cu colegii de la Bucureşti. Conducerea naţională a fost informată în ziua depunerii, nu ca o lipsă de respect, ci pentru că aşa am stabilit, să ni se dea mână liberă", a declarat primarul Capitalei, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Firea spune că este "ceva foarte urât" să i se reproşeze lui Petre Roman că nu mai poate lua decizii bune pentru bucureşteni din cauza vârstei.

"Este condamnat? Este în puşcărie (Petre Roman - n.r.)?. Uitaţi-vă la listele celorlalte partide. (...) Deocamdată Justiţia îşi face datoria şi este bine să se întâmple aşa ceva. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege şi de a fi aleşi. Nu îmi pătează nimeni imaginea, pentru că românii mă ştiu aşa cum sunt şi ştiu că nu am făcut nimic ilegal sau imoral, astfel încât imaginea mea să fie pătată. Dacă aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la Consiliul General, cu siguranţă, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei şi că trebuie să li se dea biberon, că nu ţin bine suzeta, ca pampersul este prea ud", a susţinut Firea.

Gabriela Firea a anunțat la începutul săptămânii lista consilierilor locali la Capitală susținută de PSD. Firea aduce alături de ea politicieni și personalități publice din anii '90, cel care deschide lista fiind fostul premier Petre Roman. Pe lista propusă se regăsesc și Cornel Dinu, Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu și Elisabeta Lipă.